mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ROK OPERA U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU

Nakon niza nezaboravnih gala koncerata, tradicionalno upriličenih raznim povodima, Opera Srpskog narodnog pozorišta priprema novogodišnji koncert Rok opera, u petak 12. januara 2018. godine, na sceni „Jovan Đorđević“, s početkom u 20h.

Novogodišnji koncert Rok opera organizovan je u zajedničkoj saradnji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta. Ulaznice su u prodaji na Biletarnici SNP-a od 13. decembra.

PREMIJERA OPERE „DON ĐOVANI” NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA I MADLENIJANUMA

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo svoje čitaoce da će u okviru Dana pozorišta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, 22. novembra, biti izvedena premijera opere „Don Đovani”, sa početkom u 19h.

Poznata opera Volfganga Amadeusa Mocarta rađena je u koprodukciji sa operom i teatrom Madlenijanum, te će druga premijerna predstava biti izvedena i na njihovoj sceni, 28. novembra, sa početkom u 19.30h.

TAJNE SIDNEJSKE OPERE

Iako možda još niste imali mogućnosti da odate počast Australiji svojom posetom, sigurno znate kako izgleda možda najpoznatija opera na svetu. Godišnje ona privuče više od 4000 turista i na spiskovima mesta koje se isplati posetiti nalazi se na prvim mestima. Ali, uprkos svojoj slavi, krije tajne o kojima možda do sada niste imali predstavu.

KAKO TO ZVUČI KADA JEDANAESTOGODIŠNJAKINJA KOMPONUJE OPERU

Alma Dojčer je jedanaestogodišnja devojčica iz Dorkinga, koji se nalazi u okrugu Sari u Velikoj Britaniji. Reklo bi se na prvi pogled da je ova nasmejana devojčica sa kikicama prosečno dete iz predgrađa Londona. Međutim, Alma nije poput ostale dece. Ona je komponovala svoj prvi koncert za klavir sa šest godina, prvu operu sa sedam, a sa devet koncert za violinu i orkestar. Danas, nekoliko meseci pre dvanaestog rođendana, Alma uživa u Beču, na svetskoj premijeri svoje prve komične opere pod nazivom ,,Pepeljuga".

Scroll to Top