mesto za vašu reklamu

vaša reklama

NOVAC ILI VREME? U ČEMU SE OGLEDA SREĆA?

Kaže se da novac može kupiti sreću na neki način, ali ovo ne znači da je novac sve.
Poslednje istraživanje otkrilo je da su ljudi koji cene vreme više od para – srećniji, prenosi „Telegraf”.

UMESTO GLAMUROZNA SVADBE INDIJSKI BIZNISMEN POKAZAO JE RASKOŠ SVOJIH OSEĆANJA

Jedan bogati biznismen iz Indije izgradio je 90 kuća za ljude bez krova nad glavom, umesto da rasipa taj novac na svadbi svoje ćerke. Ajay Munot, bogati trgovac u okrugu Aurangabad u istočnoj Indiji, planirao je da potroši pare u vrednosti od 120 hiljada dolara na luksuznu svadbu svoje ćerke. Ali, umesto toga, odlučio je da ovu sumu novca potroši pomažući siromašnim ljudima u tom okrugu. Mediji prenose da je izgradio oko 90 kuća na dva ara zemlje, pritom pažljivo birajući ko će u njima da živi.

VEGETARIJANSKI KAFIĆ ODBIO NOVČANICU OD 5 FUNTI JER SADRŽI SASTOJKE ŽIVOTINJSKOG POREKLA

Šeron Mejland, vlasnica Rainbow Cafe-a u Kembridžu, stavila je znak kojim upozorava mušterije na novo pravilo.
Neke vegetarijanske i verske grupe su negodovale kada je otkriveno da polimer koji se nalazi u slovima na novčanicama sadrži loj odnosno vrstu životinjske masti.
Iz Engleske banke su odbili da kažu da li je zakonom propisano da novčanica mora da se prihvati.
Gđa Mejland je rekla kako je „obećala“ mušterijama da će njen kafić biti jedna „etička ustanova“, te se prihvatanje ovih novčanica kosi sa tim obećanjem.

KAKO SU PACOVI JELI NOVAC PABLA ESKOBARA

Život narko-bosa nije baš uvek bajan: juri te policija, nikome ne možeš da veruješ, a povrh svega imaš toliko para da ne znaš šta ćeš sa njima.

Ovo poslednje bio je veliki problem za Pabla Eskobara, legendarnog osnivača kolumbijskog kartela „Medelinˮ i glavnog junaka nove Netfliksove serije „Narkosˮ. U trejleru za ovu seriju citira se sam Eskobar koji kaže: „Zamislite da dolazite iz siromašne okoline, da ste rođeni u gradu i zemlji koji su puni siromašnih ljudi. A onda, sa 28 godina, imate toliko para da ne možete da ih prebrojiteˮ, i ovo uopšte nije preterivanje.

Scroll to Top