mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZBOG ČEGA SE RUKE I NOGE „USPAVAJU“?

Ako dugo sedimo u nekom položaju i ne pomeramo se, ponekad nam utrnu ruke ili noge. Šta se to zapravo dešava u našem telu, i da li je to opasno?

Onaj ko dugo ostane u istoj poziciji ponekad može da u nogama ili stopalima doživi osećaj koji liči na golicanje ili obamrlost. Ipak, ova „uspavanost“ je u većini slučajeva potpuno bezopasna i brzo nestaje kada se pomerimo. Slično se dešava i sa rukama i šakama, ali ovaj osećaj nije ograničen samo na navedene delove tela. Zapravo, bilo koji deo tela može da se „uspava“.

DA LI PARALELNI UNIVERZUMI ZAISTA POSTOJE?

Prvo naučno pokriće o postojanju paralelnih univerzuma doneo je Hju Everet III u svojoj ,,Formulaciji o relativnom stanju'' (Relative State Formulation) iz 1957. godine. Nedugo zatim, Brus Seligman Devit preimenovao je i predstavio široj javnosti Everetovu teoriju, nazvavši je ,,Interpretacija postojanja više istovremenih svetova''. Ali postoje i drugi primeri pokušaja rešavanja problema kvantnih merenja, u ovom slučaju, Everetove formulacije. Tu spadaju ,,Interpretacija postojanja više istovremenih umova'' i ,,Interpretacija postojanja više istovremenih istorija''.

Scroll to Top