mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ARHITEKTONSKO ČUDO – KUĆA FILHARMONIJE

Hamburg, najveći lučki grad na severu Nemačke, 11. januara, posle 10 godina izgradnje, dočekao je svečano otvaranje Labske filharmonije, čije će sedište biti nova dominantna 110 metara visoka višenamenska zgrada. U impozantnom objektu, koji je delo švajcarskih arhitekata Žaka Erzoga i Pjera Dumerona, pored koncertnih dvorana nalaze se i stambene jedinice, hotel od pet zvezdica u kome ima više od 240 soba, nekoliko restorana, panoramski deo zgrade, kao i parking.

ZAGAĐENOST VAZDUHA JE NAJVEĆA ZDRAVSTVENA NEVOLJA ZA 92% POPULACIJE

Čak 92% svetske populacije udiše zagađen vazduh, izveštaj je Svetske organizacije za zdravlje.
Statistika je poražavajuća. Više od 90% ljudi na zemlji pati od zagađenja vazduha, kako navodi novo istraživanje Svetske organizacije za zdravlje (WHO). Zbog posledica umire godišnje više od 6 miliona ljudi, kako je WHO objavila prošli utorak.

NAVIJAČI UPRAVLJAJU KLUBOM- BEZ NASILJA

Na hiljade menadzera i trenera jednog kluba koji imaju pravo na svoju reč i svoju ulogu u vođenju kluba- to je ono što je omogućio SK Frajzenbruh.
Sama pomisao na takvo upravljanje nekim od domaćih klubova danas deluje nezamislivo, što ne znači da iskustva ovog nemačkog kluba ne bi mogla poslužiti jednog dana kada dosegnemo ovakav nivo složnosti i spremnosti na saradnju. Možda će nam biti potrebne decenije ili čak vekovi.

DODATNI KILOGRAM PRTLJAGA U AVIONU ZA ONE KOJI ČITAJU KNJIGE

Iz Nemačke nam stiže jedna važna inicijativa koja promoviše čitanje knjiga.
Naime, nemačka avio-kompanija „Kondor“ pokrenula je projekat promovisanja čitanja koji omogućava svim putnicima da unesu u avion dodatni kilogram prtljaga koji će biti posvećen knjigama.

UVREDA NA FEJSBUKU

Dizeldorfski sud osudio je četrnaestogodišnju učenicu na 20 sati društveno-korisnog rada zbog vređanja nastavnika na fejsbuku. Ona je tajno fotografisala profesora i na svoj profil na fejsbuku postavila njegovu fotografiju uz komentar „Najbolesniji profesor ikad”, posle čega je profesor podneo tužbu zbog uvrede.
Kako navodi učenica, pre njenog prestupa profesor je fotografisao nju i druge učenike i postavio fotografije na početnu stranu škole, zbog čega se ona iznervirala i vratila mu milo za drago. Nije sigurno da li je to tačno, jer profesora nisu pozvali kao svedoka.

Scroll to Top