mesto za vašu reklamu

vaša reklama

MUŠKARCI I ŽENE STARE NA RAZLIČIT NAČIN

Starenje ostavlja različite tragove na licima muškaraca i žena, potvrđuje istraživanje koje su sprovela dva naučnika Kineske akademije nauka u Šangaju, objavljeno u „Nju Sajentistuˮ. Red Info Portal vam prenosi rezultate ovog istraživanja.

Naučnici su najpre u 3D formatu skenirali lica 300 osoba iste hronološke (45 godina), a različite biološke starosti, i međusobno ih uporedili. Rezultati su pokazali da se tokom godina javljaju promene koje su iste i za muškarce i za žene. Usta se lagano proširuju, na koži se pojavljuju uobičajene bore itd. Ostali znaci starenja, međutim, različiti su za obe grupe.

Muškarcima starenjem nos postaje istureniji, najverovatnije pod uticajem testosterona na rast hrskavice, i povećava se količina potkožnih masti. Kod većine se menja i nagib očiju.

Kod žena, međutim, lice postaje popunjenije, naročito u obrazima i ispod očiju, što bi se moglo povezati sa povećanjem vrednosti takozvanog „lošeg holesterolaˮ, odnosno lipoproteina veće gustine. Povećava se i razdaljina između nosa i usta.

Poslednja naučna istraživanja pokazala su da umerena ishrana, pravilan način života i pozitivan mentalni stav utiču na fizički izgled osoba srednjih godina, te one tada izgledaju nekoliko godina mlađe. Zato se uhvatite ruku pod ruku sa nekim, obucite toplo, i pravac u šetnju. Na ovaj način možete početi sa zdravim načinom života, i osećati se i izgledati mlađe nego što jeste.

ŽENE MUŠKARCI LICE STARENJE
Scroll to Top