mesto za vašu reklamu

vaša reklama

6 ŽIVOTNIH PRAVILA KOJA NEĆETE NAUČITI U ŠKOLI

Škola bi trebalo da pomogne deci da postanu pametni, svesni i inteligentni mladi ljudi, koji će umeti da iskoriste svoju životnu šansu. Ako bi se to dogodilo, ljudi bi mogli da vode divne i ispunjene živote. Međutim, sigurno već znate da je to malo drugačije i da te najvažnije stvari čovek ne nauči u školi. U takve stvari spada i ovih šest životnih pravila.

HOBOTNICA KASPER ─ NAJPRIVRŽENIJI RODITELJ U OKEANU

Naučnici su početkom prošle godine otkrili potpuno novu vrstu male bele hobotnice, koja živi u okolini Havajskih ostrva. Zbog malog rasta i ljupkog izgleda, dobila je naziv Kasper jer podseća na duha iz istoimenog crtanog filma.
Međutim, prema istraživanju objavljenom u časopisu „Current Biology”, ova hobotnica bi uskoro stvarno mogla postati „duh” jer izumire žrtvujući se zbog svojih potomaka.

KAKO DA SE OPUSTITE I IZBEGNETE SINDROM „IZGARANJA”

Uspešno organizovanje vremena može doprineti da se snizi nivo stresa – kako u privatnom životu tako i u radnoj svakodnevici. Nakon ispunjenog radnog dana uvek bi trebalo da sledi odgovarajući period odmora. Odmor nije bitan samo za ličnu dobrobit i održavanje i popravljanje zdravlja, već predstavlja i jedan od preduslova za radnu sposobnost i dobre rezultate.

Scroll to Top