mesto za vašu reklamu

vaša reklama

„TEORIJA O POLOVIMAˮ JE VEOMA BITNA ZA DALJI RAZVOJ MEDICINSKIH ISTRAŽIVANJA

„Studije o polovimaˮ su u medicini fundamentalne za lečenje. Ovo se izučava na Univerzitetu San Rafaele u Milanu. Razlike među polovima zahtevaju drugačije pristupe lečenju.

Dugo se o tzv. „teorijama o polovimaˮ nije pridavao nikakav značaj. Istraživanja, koja su prezentovana u Milanu, u bolnici i univerzitetu, imaju za cilj dobrobit ljudi a ne komplikovanje života ideologijama čija je jedina svrha da dezorijentišu.

ŽENSKA PRIJATELJSTVA SU JAČA OD MUŠKIH

Sreda je uveče, a bar je pun muškaraca koji gledaju utakmicu sa prijateljima. Istovremeno, dve prijateljice vode razgovor preko telefona ulazeći već u drugi sat. Ovo su tipične scene iz kojih možete zaključiti mnogo o razlikama između održavanja prijateljstva između muškog i ženskog pola. Proučavanjem odnosa među muškarcima i među ženama bavio se Robin Dunbar, istraživač sa Univerziteta u Oksfordu, a Red Info Portal prenosi rezultate ovog istraživanja.

REČ, DVE O PLAKANJU

Život je ispunjen srećom i tugom, pa nam ponekad daruje suze, a ponekad smeh. Plakanje nije uvek loše. Štaviše, taj fiziološki proces je pokazatelj dobrog zdravlja, a putem njih dolazi do izražaja i naša emotivna strana.

Skrivanje emocija nikako nije dobro za nas, jer osećamo veliku tenziju. A zaista nam ne treba ta dodatna tenzija, jer je i sama činjenica da nam se nešto loše dešava dovoljno stresna.
U momentu kad vam dođe da zaplačete, setite se da svaka suza ima pozitivan efekat na vaš organizam,pa ih nemojte zadržavati.

ŽENE BOLJE OD MUŠKARACA NA LIDERSKIM POZICIJAMA

U sprovedenom istraživanju dokazano je da su se žene istakle u skoro svim poslovnim sferama, osim u savlađivanju stresa i emocionalnoj postojanosti.

Velika nesrazmernost vlada među brojem muškaraca i žena na vodećim pozicijama. Najnovija studija norveških naučnika došla je do saznanja da upravo žene imaju bolje liderske sposobnosti nego muškarci i da se bolje snalaze na vodećim pozicijama.

KAKO POSTATI PRIVLAČNIJI SUPROTNOM POLU

Ne postoji provereni način na koji neka osoba može naterati drugu da se zaljubi u nju. Međutim, postoje stvari koje svako može da radi kako bi se osećao bolje, imao više samopouzdanja, a samim tim i postao privlačniji.

BUDITE U FORMI

Vodite računa o svom fizičkom izgledu!
Bitno je da budete u dobroj formi pre svega jer ona utiče na zdravlje i izgled, a naravno i na samopouzdanje, koje je samo po sebi primarno oružje zavođenja.

BUDITE NASMEJANI

DA LI SU MUŠKARCI OTPORNIJI NA PREHLADU OD ŽENA?

Prema novim istraživanjima, ustanovljeno je da pojedine viruse mnogo teže podnose muskarci nego žene. Da li je ovo samo način da se pokaže koji pol je izdržljiviji ili je to samo činjenično stanje?
Naučnici u Velikoj Britaniji su otkrili da pojedini virusi zaista jače deluju na muškarce nego na žene, tačnije, da ih žene gotovo i ne osete.
Ovo se dešava zato sto žene mogu da prenesu ove viruse na vise načina: trudnoćom, samim, porodjajem ili čak dojenjem, prema studiji koja je objavljena u časopisu Nature Communications.

17 MINUTA DNEVNO ZA SMIŠLJANJE ODEVNE KOMBINACIJE. DA LI PRETERUJEMO?

Nemoj da te naslov uplaši. Aktivnih sedamnaest minuta premišljanja oko stajlinga podrazumeva i dobar utrošak kalorija. To su dobri bonus poeni, iako...
...vrlo dobro znaš da kasniš. Budilnik je odavno zvonio i sat nepogrešivo pokazuje da nemaš ni sekundu vremena za gubljenje ako još uvek želiš da stigneš na vreme na posao. A ti hrabro ignorišeš znakove upozorenja i stojiš ukopana ispred svog ormara, jednom rukom naslonjena na njegovo krilo, namršenog lica sa uvek istim pitanje u glavi: „Šta da obučem?”.

OSVETA NA ŽENSKI I NA MUŠKI NAČIN

Prag tolerancije je različit kod žena i kod muškaraca.
Sposobnost opraštanja omogućava ljudima da grade stabilnije i zdravije odnose. To važi i za muškarce i za žene, iako ova osobina nije kod oba pola podjednako razvijena.
Ovu tvrdnju potvrdio je niz studija koje je u toku sedam godina, na uzorku od 1400 studenata sa viših škola, radila profesorka psihologije Džuli Ekslajn, sa Univerziteta Case Western Reserve u Klivlendu.

GLAVNI UZROCI UMANJENE SEKSUALNE ŽELJE KOD MUŠKARACA

Ukoliko ste zabrinute zbog nedostatka seksualne pažnje od strane vašeg supružnika, najbolje je da pronađete pravi razlog zašto se to dešava. U sledećim redovima videćemo šta se sve dešava u životu u paru i zašto se gasi seksualna želja.

Scroll to Top