mesto za vašu reklamu

vaša reklama

OD KOGA NASLEĐUJEMO GENE?

Napredak nauke doneo nam je odgovore na mnoga pitanja za koja smo mislili da ih nikada nećemo odgonetnuti. Jedno od takvih pitanja u vezi je sa činjenicom da od babe sa majčine strane možemo naslediti neke osobine, koje se kod majke nisu manifestovale. Zašto je to tako?

DA LI JE ŽIVOT MAJKI U SVIM ZEMLJAMA ISTI

Nigde nije lako biti majka, ali u nekim zemljama je jednostavno lakše, zbog boljeg životnog standarda i posebnih olakšica koje su dostupne majkama. Elektronski mediji (www.dineroenimagen.com) prenose nam da su, prema godišnjem izveštaju organizacije „Save the Childrenˮ za 2015. godinu, Norveška, Finska i Island najpogodnija mesta za buduće majke.

ZAŠTO JE ULOGA OCA VAŽNA U VASPITANJU DETETA?

Teorija psihoanalize poklanja dosta pažnje ulozi majke u ranom razvoju dece. U prvim nedeljama života deteta dominira njegov odnos sa majkom, za koji se često koristi analitički termin „odgojni par”.
Uloga oca postaje vrlo važna uglavnom nakon nekoliko meseci. Iako, u većini slučajeva, majke uvode decu u domen veza, očevi ih uvode u svet.

DA LI I VI PRIPADATE GRUPI NATPROSEČNO INTELIGENTNIH LJUDI?

Ako se pronalazite u većini ovih naučnih činjenica, pametniji ste od prosečnog čoveka.
Standardni testovi inteligencije se poslednjih godina suočavaju sa oštrim kritikama, zbog toga što IQ mere previše na šablonski način, a ne donose dovoljno kreativnosti i imaju neobičan pristup rešavanju problema. Zbog toga naučnici traže sve više kategorija i pristupa, kako bi zapravo izmerili naše intelektualne sposobnosti.
Ako ispunjavate neki od sledećih uslova, možda i vi spadate u grupu natprosečno inteligentnih:

Scroll to Top