mesto za vašu reklamu

vaša reklama

7 SAVETA KAKO SPRIJATELJITI PSA I MAČKU

Kada se ne raspravlja o tome da li su inteligentniji psi ili mačke, onda se govori o tome kako su ove dve životinje smrtni neprijatelji. Ovo je jedan od stereotipa koje bi trebalo razbiti.
Ukoliko pse i mačke podižete zajedno u pozitivnom i podsticajnom okruženju, oni će biti prijatelji, ili će barem naučiti kako da podnose jedno drugo.
Da bismo vam dodatno olakšali posao u vezi sa ovom temom, Red Info Portal je za vas pripremio korisne savete koji će vam pomoći da druženje vašeg psa i vaše mačke ne preraste u igru Toma i Džerija.

NOVI PARFEM ZA LJUBITELJE ŽIVOTINJA IMA MIRIS MAČKE

Čulo mirisa je vrlo bitno za spoznaju sveta oko nas. A za ljude koji vole mačke, miris mekog krzna njihovog ljubimca je posebno drag. Taj prijatan miris je sad dostupan i u bočici. Kompanija parfema „Demeter Fragrance Library (DFL)" nedavno je najavila izlazak novog parfema pod nazivom „Mačje krzno".

ODGOVORI NAUKE NA MALE (VELIKE) ŽIVOTNE DILEME

Svi ljudi su različiti i svako je individua za sebe. U tome je i lepota toga biti čovek. Znate da ste jedinstveni na ovoj planeti. Međutim, u ljudskoj je prirodi jedna mana ‒ zavist: šta to imaju drugi što ja nemam, da li je njemu bolje nego meni. Niko vam ne može reći kako najuspešnije da živite svoj život, jer ga svi žive po prvi put, baš kao i vi. I ono što vašeg prijatelja čini srećnim i ispunjenim ne mora i nužno i vas. Ipak, nekim životnim dilemama se pozabavila i nauka, i Red Info Portal vam prenosi date zaključke.

(NE)POTREBNA POMOĆ ZA VAŠEG LJUBIMCA

Osim popodnevne dremke i obilnih obroka, mačke imaju još jednu strast − lizanje svog krzna. Radile to mehanički, nervozno, svesno ili nesvesno, mačke se na taj način kupaju i češljaju.
Pored kupanja, lizanje im služi da se otarase otpalih dlaka i na taj način bolje upiju De-vitamin, koji donosi sunce. Da zaključimo: mace provedu svoj život ližući svoje dlakavo krzno, a sada ćete vi moći da ih odmenite, u bukvalnom smislu te reči!

DA LI I VI PRIPADATE GRUPI NATPROSEČNO INTELIGENTNIH LJUDI?

Ako se pronalazite u većini ovih naučnih činjenica, pametniji ste od prosečnog čoveka.
Standardni testovi inteligencije se poslednjih godina suočavaju sa oštrim kritikama, zbog toga što IQ mere previše na šablonski način, a ne donose dovoljno kreativnosti i imaju neobičan pristup rešavanju problema. Zbog toga naučnici traže sve više kategorija i pristupa, kako bi zapravo izmerili naše intelektualne sposobnosti.
Ako ispunjavate neki od sledećih uslova, možda i vi spadate u grupu natprosečno inteligentnih:

Scroll to Top