mesto za vašu reklamu

vaša reklama

MUŠKARCI I ŽENE STARE NA RAZLIČIT NAČIN

Starenje ostavlja različite tragove na licima muškaraca i žena, potvrđuje istraživanje koje su sprovela dva naučnika Kineske akademije nauka u Šangaju, objavljeno u „Nju Sajentistuˮ. Red Info Portal vam prenosi rezultate ovog istraživanja.

CRTE LICA ODAJU KRIMINALNE TENDENCIJE?

Stvorena je veštačka inteligencija koja analizom crta lica može razlikovati kriminalca od nedužne osobe!

Kako prenosi italijanski magazin „Štampa”, u pitanju je softver koji uspeva da pronađe zajedničke karakteristike na licima kriminalaca na osnovu kojih dalje može diferencirati kriminalce od drugih ljudi. Iako ovo deluje kao veliko dostignuće, brojne su kritike ovakvog pristupa.

RIBA-STRELAC I, U SLOBODNO VREME, PLJUVAČ

Kako prenose grčki mediji, naučnici iz Velike Britanije i Australije otkrili su da čak i ribe imaju sposobnost da razlikuju ljudska lica.
Istraživači sa Univerziteta u Oksfordu i Kvinslendu, na čelu sa britanskom naučnicom sa odeljenja zoologije, dr Kejt Njuport, čije je istraživanje objavljeno u časopisu „Scientific Reportsˮ, eksperimentisali su sa tropskom ribom-strelac, poznatom i kao „riba – vodeni pištoljˮ. Ovaj naziv je dobila zbog toga što „ispljuneˮ vodu iz usta u vazduh iznad nivoa mora kako bi uhvatila svoj plen (npr. insekte).

Scroll to Top