mesto za vašu reklamu

vaša reklama

NE PRETERUJTE SA ALKOHOLNIM PIĆEM, ONO VAM NEĆE UTOLITI ŽEĐ

Pivo i vino: polako sa konzumiranjem jer ne utoljuju žeđ

Da li ste znali da alkohol pospešuje dehidrataciju, odnosno pokreće hormon odgovoran za diurezu? Takođe otežava i varenje hrane.

Preterivanje u konzimiranju alkoholnih pića nikada nije dobro po zdravlje, ali posledice takvog preterivanja izraženije su tokom leta, kada stvar komplikuju visoke temperature i neke izmene životnih navika.
Navodimo vam pet stvari koje treba da znate pre nego što popijete dosta piva ili se napijete vina.

ZNAMO GDE SVI MLADI PROVODE OVO LETO – SIMINA 19!

Ako živiš u Beogradu, imaš između 10 i 20 godina i želiš da kroz interaktivne radionice naučiš veštine pružanja prve pomoći, kako da napraviš šminku za povrede, o borbi protiv trgovine ljudima, o nenasilnom rešavanju konflikata... Red Info Portal ima predlog za tebe!

GRADOVI U KOJIMA SUNCE UVEK SIJA

Ako se i Vama na temperaturi od -15 crne misli gomilaju, a osmeh postaje emotivni raritet bez brige tu smo mi da Vam uzburkamo maštu. Naravno ako novca nemate ostaćete zakočeni u svojim mislima i krenuti da smišljate kako promeniti život pasoš i državu, a to sve zbog klime, ali ako panirate neki zimski odmor onda je vredno razmisliti i o nekim gradovima koji Vam ne padaju na pamet u istoj sekundi.
Pasoš u ruke i polećemo!

Berlin - savršena letnja destinacija

Leto je vreme kada se vreo asfalt grada menja za plaže. Tada su agencijske ponude prepune zemljama koje imaju izlaz na more. Međutim, neki gradovi umeju da budu zanimljivi i leti. Predstavljamo vam Berlin ̶ jedan od najmirnijih ali i najzabavnijih gradova tokom leta!

KAKO SE PSI ZNOJE?

Tokom vrelih letnjih dana ili nakon napornih vežbica, štenci obično izbacuju jezike van dok teško dišu od umora ili leže ispruženi na hladnoj podlozi. Nije neuobičajeno za pse da dahću nakon dužeg trčanja, ali da li se i znoje?
Psi dahću kako bi se ohladili putem isparavanja; kada se pas ugreje, otvara usta i zatim teško diše. Voda isparava sa njihovih jezika, nazalnih prolaza i pluća, i na taj način smanjuju temperaturu tela.

SEDAM MITOVA O ZAŠTITI OD SUNCA

Mnogi od nas veruju kako hlad i oblaci efikasno štite od sunca ili da, ako smo namazani kremom za sunčanje ili se nalazimo u vodi, nije moguće da izgorimo.
Međutim, istina je drugačija, kako tvrdi dermatovenerolog Markos Mihelakis, koji navodi 7 mitova o zaštiti od sunca koje smo usvojili kao adekvatne. Mitovi nam olakšavaju život tokom leta, ali našu kožu izlažu opasnosti.

Scroll to Top