mesto za vašu reklamu

vaša reklama

LAŽI U KOJE VERUJEMO

Svakome se desilo da nije posumnjao u istinitost nečije izjave i da je pogrešio. To je zato što smo stalno izloženi brojnim raznovrsnim informacijama i po automatizmu ne ispitujemo njihovu istinitost. U nastavku pročitajte koje su to laži u koje uvek poverujemo.

KAKO SE MOZAK MENJA SA SVAKOM IZGOVORENOM LAŽI

„Svaka mala laž koju izgovorimo uvežbava naš mozak da dopušta neiskrenost, pa nam je tako u budućnosti još lakše da izgovaramo veće neistineˮ, navodi jedna studija koja upozorava da male neiskrenosti mogu dovesti do velikih zločina.

Možda ste i primetili da mali čin nepoštenja kod nekih ljudi vremenom prerasta u veći. Na primer, osoba koja je sklona da govori male, suptilne neistine, postepeno počinje da smišlja sve veće i veće laži, bez trunke srama. Stručnjaci tvrde da za to postoji biološki razlog.

KAKO DA SAZNATE DA VAS NEKO LAŽE

Niko ne voli da bude obmanut, ali vrlo je teško uočiti kada neko laže. Postoji li pouzdan način kako da primetimo kada nas neko laže?
Da bi dobili odgovor na ovo pitanje, istraživači širom sveta analizirali su video klipove sudskih predmeta i proveli sate i sate slušajući intervjue i svedočenja. Iako još uvek ne postoje potpuno tačne smernice, u daljem tekstu možete saznati neke od utvrđenih otkrića.

Scroll to Top