mesto za vašu reklamu

vaša reklama

TRŽNI CENTAR U ŠVEDSKOJ SA POLOVNOM I RECIKLIRANOM ROBOM

U Švedskoj je otvorena robna kuća gde možete da kupite samo popravljene i iskorišćene stvari.

Šljašteći i hipermoderni tržni centri su izlozi materijalizma, a da ne govorimo tek o visokim cenama. Ali koncept robne kuće gde se nalaze samo stvari iz druge ruke ide putem ka uspehu. Ovde, međutim, nije reč o običnom second-handu, gde birate odelo iz druge ruke, nego o celoj robnoj kući. Tamo možete naći popravljene ili iskorišćene stvari, ali u dobrom stanju, toliko dobrom da izgledaju gotovo kao nove.

OPREZNO SA UREĐAJIMA KOJI SE AKTIVIRAJU GLASOVNIM KOMANDAMA

Jedna televizija iz San Dijega pre par nedelja izazvala je pravi skandal. Naime, prilog o devojčici koja je naručila kuću za lutke preko Amazon Eho uređaja svojih roditelja, prokrenuo je iste uređaje u kućama gledalaca da sprovedu slične narudžbine.

Sa televizije ,,CW-6" objasnili su da se nezgoda dogodila tokom jednog segmenta vesti o šestogodišnjakinji iz Teksasa, koja je svojim roditeljima napravila veliki račun zbog poručene kućice za lutke. Pred njihovim vratima našla se kućica za lutke od 160 dolara i 2 kg kolačića.

SAZNAJTE KAKO DONOSIMO ODLUKE PRI KUPOVINI

Neuroekonomija: na koji način naš mozak donosi odluke?
U trenutku kada se odlučimo na kupovinu nismo racionalni onoliko koliko mi mislimo da jesmo.
Ono što vidimo utiče na nas mnogo više nego što možemo pretpostaviti.
Kako biramo ono što hoćemo? Na koji način procenjujemo moguće rizike? I pre svega, koliko ih je i koji su to kriterijumi koje uzimamo u obzir kada treba nešto da kupimo? Postoji nekoliko osnovnih kriterijuma na kojima se bazira istraživanje neuroekonomije, nauke koja već dvadeset godina ispituje razne načine donošenja odluke.

TRIKOVI KOJI CENE ČINE PRIVLAČNIJIM

Svi tražimo najpristupačnije cene prilikom kupovine. Pa iako nas zdrav razum mnogo puta upozorava na to da ono jeftino ispadne skupo, više volimo proizvode i usluge koji su na prvi pogled za nas jeftiniji. Stručnjacima za marketing i promoterima je jasno: znaju da se jako mali broj ljudi zaustavi da proveri da li to što im se prodaje zaista ima adekvatnu i pravu vrednost. Većini je jedino bitna ta iluzija o atraktivnoj ceni kako bi se odlučili za neki proizvod tako da njihov džep očigledno izvuče korist.

Scroll to Top