mesto za vašu reklamu

vaša reklama

SVEČANO ZATVARANJE CIKLUSA „ZA AVANTURISTE” BEOGRADSKE FILHARMONIJE

Ako još uvek niste odlučili kako da započnete predstojeći vikend, Red Info Portal ima predlog za vas. Naime, Beogradska filharmonija vas poziva da u petak, 2. juna u 20 časova, prisustvujete svečanom zatvaranju ciklusa „Za avanturiste” u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. 
Na programu će biti dela poznatih svetskih kompozitora – Rosinija, Juona i Doertija, pod dirigentskom palicom Danijela Rajskina, koji je stalni gostujući dirigent Beogradske filharmonije u predstojećoj sezoni. Danijel Rajskin, kao solista i kao kamerni muzičar, jedan je od vodećih evropskih violista. Poznat je kao neko ko neguje širok repertoar i ko često ide van glavnih tokova u svojim izvanredno osmišljenim programima. Rajnska filharmonija u Koblencu i Filharmonija Artur Rubinštajn u Lođu imaju tu čast da upravo on bude njihov šef-dirigent, a beogradska publika će imati tu privilegiju da se uživo upozna sa radom umetnika kakav je Danijel Rajskin.
Kao solista na violini nastupiće čuvena ruska umetnica Marija Solozbova, koja je poznata kao izvanredan talenat živahnog temperamenta, virtuozne blistavosti i veoma visokog profesionalnog nivoa. Kao diplomirani violinista sa počastima, nastupala je u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom sveta sa velikim orkestrima i kao solista. Za nju je čuo čitav svet, a u petak će prisutni imati tu čast da se uživo uvere u njen jedinstveni talenat.
Dakle, dragi čitaoci, ako do sad niste znali kako kvalitetno provesti kraj radne nedelje, sada sigurno znate. Kada? Petak, 2. jun 2017. u 20 časova. Gde? Studentski trg 11, Velika sala Kolarčeve zadužbine. Preostaje vam samo da dođete i uživate u kulturnom sadržaju kakav Beogradska filharmonija pruža.

Tekst: Lidija Stoisavljević

Foto: Promo Beogradska filharmonija

BEOGRADSKA FILHARMONIJA
Scroll to Top