mesto za vašu reklamu

vaša reklama

PREMIJERA OPERE „DON ĐOVANI” NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA I MADLENIJANUMA

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo svoje čitaoce da će u okviru Dana pozorišta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, 22. novembra, biti izvedena premijera opere „Don Đovani”, sa početkom u 19h.

Poznata opera Volfganga Amadeusa Mocarta rađena je u koprodukciji sa operom i teatrom Madlenijanum, te će druga premijerna predstava biti izvedena i na njihovoj sceni, 28. novembra, sa početkom u 19.30h.

Baritone Vladimir Andrić tumačiće ulogu drskog i nemoralnog mladog plemića Don Đovanija. Radnja ove opere u dva čina odvija se u Španiji u VII veku i puna je dvosmislenosti ― kako tekstualnih, tako i muzičkih. Ona se odvija oko Don Đovanijevog odnosa sa tri žene ― Dona Anom, Dona Elvirom i Cerlinom. Bezočni mladić uz pomoć svog sluge Leporela odlazi iz jednog u drugo osvajanje, ne mareći za osećanja svojih žrtava. Međutim, granice se moraju pocrtati, a duhovi prošlosti očekuju da budu namireni osvetom. Odbijajući da se pokaje za grehe koje je počinio, Don Đovani biva suočen sa bezdanom pakla u koji ga na kraju odvlače demoni.

Ostale uloge u predstavi 22. novembra tumačiće Snežana Savičić Sekulić (Dona Ana), Ivanka Raković Krstonošić (Dona Elvira), Sofija Pižurica (Cerlina), Dragoljub Bajić (Leporelo), Marko Živković (Don Otavio).

Učestvovaće Hor, Opera i Balet Narodnog pozorišta u Beogradu, pod dirigentskom palicom Marka Boemija, dok je reditelj opere Alberto Triola.

Ana Savić

Foto: Press Narodno pozorište u Beogradu

OPERA NARODNO POZORIŠTE MADLENIJANUM DON ĐOVANI MOCART
Scroll to Top