mesto za vašu reklamu

vaša reklama

NACIONALNI BALET ŠPANIJE PONOVO U BEOGRADU

Ukoliko obožavate ples, igru, zvuk kastanjeta, flamenko, teške haljine, nemojte gubiti vreme. Rezervišite na vreme mesto u Sava Centru 4. juna 2017. godine. Najpoznatija španska plesna grupa vraća se u Beograd nakon veličanstvenog gostovanja 2014. godine. Nacionalni balet Španije ostaviće vas bez daha pomenutog datuma na sceni Velike dvorane Sava Centra.

Izgubićete se u ritmičnim udarcima potpetica više od 40 fantastičnih i vrhunskih plesača, koje će pratiti veliki broj muzičara. Svetski poznata plesna formacija izvešće pred srpskom publikom Bolero, Ritmos, Alento i Solea del Manton. Za koreografiju su zaslužni Antonio Naharo, koji je ujedno i umetnički direktor baleta, Alberto Lorka, Blanka del Rej i Rafal Agilar.

Nacionalni balet Španije predstavlja jedinstvenu i svetski poznatu plesnu strukturu, koja čuva nacionalno blago i tradiciju Španije i njenog klasičnog plesa. Zbog crvene boje i zavodljivih crvenih, raskošnih haljina za Špance se vezuje pojam vrele krvi, pa ne sumnjamo da će biti vrelo na sceni i da će publika osetiti vatromet emocija i dobro raspoloženje.

Pored igara za koje se vezuje strast i energija, kao i veliko umetničko ostvarenje, niko ne može ostati ravnodušan. Štaviše, zaljubićete se i u igru i u Španiju i u njihov energični temperament.

Verujemo da će kao šlag na tortu doći fantastični flamenko.

Ova plesna struktura oživljava špansku tradiciju flamenka, igre i muzike koja je nastala u Andaluziji u davnom 18. veku, ali uključuje i italijanske i španske plesove koji su se infiltritali u španski stil.

Flamenko je ples koji je UNESCO u novembru 2010. godine proglasio za nematerijalnu svetsku baštinu.

Zvuci kastanjeta u rukama plesača, strastvene igre i plesovi, prijatna muzika, raskošni kostimi i ono čuveno „OLE!” – jedna bajkovita priča, ispričana koracima i muzičkim tonovima – sve to očekuje gledaoce Nacionalnog baleta Španije 4. juna u Sava Centru.

Tekst: Marija Puljecović

Foto: Promo

BACIONALNI BALET ŠPANIJE FLAMENCO sava centar
Scroll to Top