mesto za vašu reklamu

vaša reklama

LJUBAV, STRAH I ČEŽNJA ― OBELEŽITE DAN ZALJUBLJENIH UZ MOSTAR SEVDAH REUNION NA KOLARCU

Najveći bosanskohercegovački, mostarski kulturni ambasadori sevdaha Mostar Sedah Reunion dolaze ponovo u Beograd, ali ovaj put uz pojačanje ženskog vokala, i to u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, 14. februara. Sevdah ili (u slobodnom prevodu) ljubav, strast i čežnja u februaru će ispuniti jednu od najakustičnijih beogradskih koncertnih sala.

Muzički stil Mostar Sevdah Reuniona se gotovo u celini sastoji od sevdaha i sevdalinki  u modernim aranžmanima. Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda. Prvi album je snimljen u „Pavaroti centru”, u Mostaru, a izdat je 1999. godine. Od tada mostarski bend postaje stalni gost najvećih svetskih muzičkih festivala i koncertnih dvorana širom sveta. Bend je nedavno izdao i novi kompakt disk sa snimcima svojih najvećih hitova, izvedenih uživo na evropskim koncertima. „Kings of sevdah” (kraljevi sevdaha) naziv je ovog kompakt diska, koji trenutno promovišu.

Dragi Šestić, začetnik ovog sastava, izjavio je da je članovima benda izuzetno drago što će se ponovo predstaviti beogradskoj publici. Najavio je da i ovoga puta pripremaju nešto novo. Bend će krasiti dva nova vokala. Jedan od njih biće Milutin Sretenović Sreta, koga je beogradska publika već imala prilike da čuje na prošlogodišnjem koncertu u „Sava centru”.

Drugi novi vokal pripada izuzetno talentovanoj mladoj Antoniji Batinić, koja će na sebi svojstven način izvesti sevdalinke. Bend je sa njom otpočeo saradnju pre nekoliko meseci, a produkt ovog rada biće video˗spot za pesmu „Srdo moja”.

Mostar Sevdah Reunion nastavlja dugotrajnu tradiciju promovisanja novih projekata, pevača i muzičara sa prostora Balkana, te sa novim osveženjima pokušava da svoj program svaki put učini što zanimljivijim.

Koncert je zakazan za Dan zaljubljenih,14. februara, sa početkom od 20:30h, a ulaznice možete nabaviti na blagajni „Kolarčeve zadužbine” po ceni od 1.200 do 1.500 dinara, u zavisnosti od kategorije.

Ana Savić

Foto. Marketing služba Kolarčeve zadužbine

 

KONCERT KOLARAC SEVDAH MUZIKA DAN ZALJUBLJENIH LJUBAV STRAST SEVDALINKE
Scroll to Top