mesto za vašu reklamu

vaša reklama

KOMAD „ŽIVETI ILI NE ŽIVETI”

Ako ste dugo razmišljali, a i dalje ne znate gde da provedete nedelju veče, Red Info Portal i ovaj put ima rešenje. Kultura!  A kultura je uvek pravi izbor!

Naime, prava destinacija za vas, za nedelju 21. maj, u 20 h, je velika sala Doma omladine Beograda. Studenti Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta, pripremili su komad pod nazivom „Živeti ili ne živeti”. Ono što je zanimljivo, i što je jedan od razloga zašto bi u nedelju veče definitivno trebalo da se zaputite baš u Dom omladine, jeste činjenica da se kao autor ovog zanimljivog komada, ispod teksta i režije, potpisuje kolegenica sa treće godine Filološkog fakulteta, Jelena Rakidžija.

Studenti Filološkog fakulteta, svoju predstavu najavljuju sledećim tekstom:

„Da li biste prihvatili primamljivu ponudu sumnjive gospode, u još sumnjivijem lokalu? Da li želite da svi vaši problemi budu rešeni? Koliko daleko ste spremni da idete i šta sve da uradite da bi sve vaše želje bile zadovoljene?

U jednoj običnoj kafani, u jednom apsurdnom svetu, susrešće se najrazličitije ličnosti koje će se naći pred velikim iskušenjem: preko preterano ambiciozne Marije, Stefana, koji baš i nije siguran šta hoće, zaljubljenog Vuka, pa do onih stalnih posetilaca kafane, konobarice koja baš i ne obavlja svoj posao kako treba, osobe koja glumi žrtvu  i dva misteriozna čoveka koja odlučuju o sudbinama junaka.

Ovo je priča o izboru, o moralu, o prekoračenju principa. Ovo je priča o dva čoveka za koje niko ne zna tačno ko su, ali koji su odlučili da budu glavni. Ovo je priča o junacima koji se baš i ne pitaju ko su ti ljudi sve dok su njihovi problemi rešeni.”

Pored ove pomalo misteriozne i nadasve interesantne najave komada „Živeti ili ne živeti”, Mladen Stanić, predsednik Sekcije scenskih umetnosti Filološkog fakulteta, ističe da bi ovu predstavu definitivno trebalo pogledati jer je komad posvećen čoveku. Čoveku koji se svakodnevno menja, koji je jak ili slab, čoveku koji se svakodnevno nalazi pred različitim iskušenjima kojima odoleva, ili ne odoleva. Takođe, ovo je i do sada najveći projekat Sekcije scenskih umetnosti, kao i početak saradnje sa Domom omladine Beograda.

Prodaja karata za komad „Živeti ili ne živeti” počela je danas, a karte možete nabaviti na blagajni Doma omladine, po ceni od 100 dinara.

Zato nemojte razmišljati i pravac u Dom omladine po svoju kartu, jer kultura je uvek pravi izbor!

AUTOR: Marija Stevanović

FOTO: Sekcija scenskih umetnosti Filološkog fakulteta

Scroll to Top