mesto za vašu reklamu

vaša reklama

„KIR JANJAˮ U NARODNOM POZORIŠTU VEĆ 25 GODINA

Dragi čitaoci, Red Info Portal vas sa zadovoljstvom obaveštava da će večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta sa početkom u 19.30h biti obeleženo 25 godina od premijere predstave „Kir Janjaˮ, J. S. Popovića, u režiji Egona Savina.

Predstava „Kir Janjaˮ je najstarija dramska predstava koja se kontinuirano odigrava na sceni Narodnog pozorišta. Od 25. decembra 1992. godine, kada je i prvi put izvedena, predstava je odigrana čak 234 puta, na matičnoj sceni i gostovanjima, koju je videlo čak oko 85.000 gledalaca.

Legendarnog Kir Janju od prve glumačke postavke pa do danas igra, takođe legendarni, Predrag Ejdus, koji je za ovu ulogu dobio mnogobrojne nagrade. Pored njega ostatak glumačkog ansambla čine Nada Blam, Andreja Maričić, Zlatija Ivanović, Predrag Miletić, Boško Puletić i Milan Šavija. Maestralna igra naših glumaca, uz samu uvek aktuelnu temu i često prisutnih karaktera u našem društvu, koji traju sve ove godine, skupa doprinose značaju naše kulture i opominju svakog pojedinca, ali i društvo u celini.

Zato vas pozivamo da večeras pogledate „Kir Janjuˮ i osetite čari ondašnjih i sadašnjih aktuelnosti.

Jubilarnom izvođenju prethodiće otvaranje izložbe „25 godina od premijere – Kir Janje i Don Karlosaˮ, autora Dragana Stevovića i Jelice Stevanović.

 

Danijela Kostić

Foto: Materijal dostavilo Narodno pozorište u Beogradu

 

KIR JANJA PREDRAG EJDUS NARODNO POZORIŠTE VELIKA SCENA JUBILEJ
Scroll to Top