mesto za vašu reklamu

vaša reklama

GALA KONCERT U NARODNOM POZORIŠTU

Za kraj ovog meseca, redakcija Red Info Portala predlaže vam kulturni događaj koji ne treba propustiti. U pitanju je operski Gala koncert u Narodnom pozorištu.

Narodno pozorište u Beogradu i ove godine organizuje tradicionalni operski Gala koncert Solista, Hora i Orkestra Narodnog pozorišta.  Ovogodišnji koncert biće održan 30. juna, na Velikoj sceni narodnog pozorišta, sa početkom u 20 časova. Operskim Gala koncertom Narodno pozorište obeležava zatvaranje 148. sezone.

Specijalni gosti operskog Gala koncerta biće sopran Olivera Merkurio i klarinetista Đan Pjetro Sobrino. Na koncertu će uz Orkestar i Hor Opere nastupiti prvaci i solisti Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i to:  Jadranka Jovanović, Janko Sinadinović, Miodrag D. Jovanović, Aleksandra Angelov, Dušan Plazinić, Ana Rupčić, Dejan Maksimović, Nataša Jović Trivić, Nenad Jakovljević, Vladimir Andrić, Dragoljub Bajić, Aleksandra Stamenković Garsija, Aleksandar Stamatović, Ljubica Vraneš, Ivanka Raković Krstonošić, Ljubodrag Begović, Nevena Bridžin, Dragutin Matić i Vuk Zekić. Za dirigentskim pultom smenjivaće se Dejan Savić, Zorica Mitev Vojnović, Đorđe Stanković, Dijana Cvetković, Stefan Zekić i Lari Njulend; za scenografiju se pobrinula Dunja Kostić, dok je reditelj ovogodišnjeg Gala koncerta Ana Grigorović.

Na programu operskog Gala koncerta nalaze se popularne arije i dueti iz najčuvenijih opera kao što su „Otelo”, „Moć sudbine”, „Toska”, „Karmen”, „Trubadur”, „Don Đovani”, „Madam Baterflaj”, „Don Karlos”, „Kavalerija Rustikana” i slično.

Za ljubiteje opere ovaj koncert biće jedinstveni događaj i retka prilika da na jednom mestu slušaju veliki broj solista i izvođača. Red Info Portal predlaže vam da u petak prošetate do Narodnog pozorišta i uživate u ovom jedinstvenom umetničkom izrazu.

Tekst: Marija Stevanović

Foto: Narodno pozorište

NARODNO POZORIŠTE KONCERT KRAJ SEZONE
Scroll to Top