mesto za vašu reklamu

vaša reklama

AFRIČKO POPODNE U POLETU

Imate dogovor za popodnevnu kafu, a ne znate gde biste je popili? Ne brigajte, Red Info Portal i danas ima odličan predlog za vas! Kafu ćete, danas popodne, popiti u Galeriji Polet.

Večeras, sa početkom u 17h, u Galeriji Polet biće održana manifestacija pod nazivom „Dan Afrike”. Pitate se šta vas sve očekuje tokom ovog zanimljivog afričkog popodneva? Sve od književnosti, preko plesa i muzike, do slikarstva, kulture i bogate afričke umetnosti.

Ako ste ljubitelj socioloških tema, imaćete priliku da čujete predavanje Aleksandra Gubaša, uredniika bloga Knjigoskop, na temu „Suprotnosti Južnoafričke Republike iz ugla tinejdžera”. Na ovom predavanju biće predstavljen i roman „Afrika” kanadske autorke Kolin Krejg, u izdanju Kreativnog centra, čija je radnja smeštena u Južnoafričkoj Republici devedesetih godina prošlog veka. Aleksandar Gubaš će na svom predavanju govoriti i o tome kako je u ovom romanu prikazan južnoafrički grad Kejptaun.

Ako ste ljubitelj plesa, danas popodne imaćete priliku da vidite dominikanski ples bachatu, kao i tradicionalni angolski ples – kizombu, a sve to prikazaće plesači Akademije svetskih plesova Danza del Arte Belgrado.

Ljubitelji muzike uživaće u najlepšem mogućem doživaljaju zvukova Afrike, za koji će se ovog popodneva pobrinuti Vanja Dabić, studentkinja etnomuzikologije; a ljubitelji slikarstva u radovima zaječarske umetnice Kristine Marković, koja će kroz live drawing predstaviti svoje radove inspirisane afro motivima.

Šarenolikost ovog vrelog afričkog popodneva ogleda se i u tome što ćete u bašti Poleta moći da vidite i originalne afričke frizure, radove Sonie Iris, umetnice rođene u Zimbabveu, koja je godinama živela u Južnoafričkoj Republici.

Možete čuti i koja su pravila afričke društvene igre mankala, koja je jedna od najstarijih društvenih igara na svetu, ali i družiti se sa gostima iz Tunisa, koji su deo programa razmene studentske organizacije AIESEC,  a koji će ovo leto provesti volontirajući u Beogradu.  Studenti Samar Boukadida, Rym Chebbi i Rania Wardeni posetiocima u Poletu predstaviće kulturu i tradiciju svoje zemlje.

Na malom bazaru rukotvorina inspirisanih Afrikom moći ćete da pazarite neki originalni komad nakita, dekorativnih i umetničkih predmeta, tkanina ili torbi.

Ova manifestacija organizuje se u susret Afro-festivalu koji će biti održan od 30. juna do 2. jula u organizaciji Muzeja afričke umetnosti, pa će danas popodne gostima Poleta Ana Knežević, istoričar umetnosti i stažista Muzeja afričke umetnosti, predstaviti bogati program jedinog muzeja u regionu koji je isključivo posvećen kulturama i umetnostima afričkog kontinenta.

Ulaz je besplatan, pa je sve što vam je potrebno za jedno savršeno popodne danas malo šarene garderobe – čisto da biste se uklopili u afrički ambijent. Ponesite naočare za sunce i uživajte u jedinstvenom doživljaju Afrike!

Tekst: Marija Stevanović

Foto: Galerija Polet PROMO

POLET AFRIKA IZLOŽBA
Scroll to Top