mesto za vašu reklamu

vaša reklama

7 SAVETA KAKO SPRIJATELJITI PSA I MAČKU

Kada se ne raspravlja o tome da li su inteligentniji psi ili mačke, onda se govori o tome kako su ove dve životinje smrtni neprijatelji. Ovo je jedan od stereotipa koje bi trebalo razbiti.
Ukoliko pse i mačke podižete zajedno u pozitivnom i podsticajnom okruženju, oni će biti prijatelji, ili će barem naučiti kako da podnose jedno drugo.
Da bismo vam dodatno olakšali posao u vezi sa ovom temom, Red Info Portal je za vas pripremio korisne savete koji će vam pomoći da druženje vašeg psa i vaše mačke ne preraste u igru Toma i Džerija.

PRIUŠTITE SVOM KUĆNOM LJUBIMCU BESPREKORNU NEGU

Svaki vlasnik psa ili mačke zna kakvu obavezu predstavlja njihovo negovanje. Poslednjih godina na tržištu se nudi širok asortiman proizvoda za negu kućnih ljubimaca. Ti proizvodi su na žalost puni štetnih hemikalija, koje više štete nego što koriste zdravlju vašeg ljubimca. Slovaci Martin Teren i njegov otac su ponudili rešenje – stvorili su proizvode „Petbelle”, koji su prihvatljivi za pse i koriste zdravlju.

KAKO PRIČATI SA PSIMA

Svi smo se ponekad zapitali da li nas naši ljubimci razumeju kada im nešto govorimo. A često nam se čini i da je tako. Psi razumeju ljudski govor bolje od bilo koje druge životinje. Sada, nauka nam govori koji je najbolji način da se mi njima obratimo.

KOME PRIPADA PAS NAKON RAZVODA

Ko zadržava psa prilikom razvoda?

Opšte je poznato da se polovina svih brakova završava razvodom, i čini se da se taj broj povećava iz godine u godinu. Porast broja razvoda prati i porast sudskih sporova oko starateljstva nad psima. Kada su u pitanju porodični sporovi oko kućnih ljubimaca, sud uglavnom tretira pse kao imovinu.

DA LI VAŠ KUĆNI LJUBIMAC MOŽE IMATI KVALITETAN SAN U VAŠEM KREVETU?

Činjenica je da dobre navike ne treba menjati. Imali ste naporan dan i jedva čekate da se ušuškate u krevet, pustite film i zadovoljno legnete sa svojim kućnim ljubimcem koji će iz vas izvući svu negativnu energiju i priuštiti vam miran san. No, usled maženja, pored vas je zadremala i ta umiljata životinja. Istim problemima se bave mnogi vlasnici pasa ili mačaka. Životinje skoro jednako dobro kao i čovek mogu da procene udobno mesto za odmor, te uvek radije biraju vlasnikov krevet. Da li bi trebalo da postavimo granicu ili to i nije veliki problem?

NAJNOVIJI KOMAD ODEĆE - DUKSERICA U KOJOJ MOŽETE NOSITI VAŠEG KUĆNOG LJUBIMCA

Red Info Portal Vam prenosi kako još možete uživati sa svojim ljubimcem a da i njemu to bude novo i zanimljivo. Japanci, koji su poznati po svojoj kreativnosti, ovog puta su napravili nešto što će Vas i Vašeg ljubimca još više zbližiti.
Želite da budete još bliže svom kućnom ljubimcu? Japanski proizvođač je napravio, na prvi pogled, apsurdni, ali genijalni komad odeće koji bi Vam se mogao dopasti. „Mewgaroo” je dukserica sa ,,kengurskom torbom” u kojoj možete da nosite svoju kucu, macu ili nekog drugog malog stvora. Ovako možete da se zajedno mazite bilo gde da ste.

Šta svom psu nikako ne smete dati da jede!

Pas je čovekov najbolji prijatelj, to svi znaju. Takođe, svi znaju koliko se oni mogu obradovati kada se vratimo sa puta, kako nam leže u krilu kad osete da smo tužni i kako nas mogu braniti u opasnosti. Međutim, mnogi ne znaju šta psi smeju, a šta ne smeju jesti. Bilo da vašim četvoronožnim prijateljima dajete ostatke vašeg ručka ili u radnjama za ljubimce ostavljate enormne sume novca za njihove obroke, postoje stvari koje im ni u kom slučaju ne smete davati.

Scroll to Top