mesto za vašu reklamu

vaša reklama

7 SAVETA KAKO SPRIJATELJITI PSA I MAČKU

Kada se ne raspravlja o tome da li su inteligentniji psi ili mačke, onda se govori o tome kako su ove dve životinje smrtni neprijatelji. Ovo je jedan od stereotipa koje bi trebalo razbiti.
Ukoliko pse i mačke podižete zajedno u pozitivnom i podsticajnom okruženju, oni će biti prijatelji, ili će barem naučiti kako da podnose jedno drugo.
Da bismo vam dodatno olakšali posao u vezi sa ovom temom, Red Info Portal je za vas pripremio korisne savete koji će vam pomoći da druženje vašeg psa i vaše mačke ne preraste u igru Toma i Džerija.

KOJE VAM SVE BOLESTI MOŽE PRENETI VAŠ KUĆNI LJUBIMAC?

Nekoliko engleskih veterinara je na osnovu istraživanja sastavilo listu bolesti koje psi mogu da prenesu ljudima. Kako prenosi „Daily Mail”, ovi naučnici su došli do zaključka da psi mogu da izazovu ozbiljne zdravstvene probleme kod ljudi.

Na pomenutom spisku bolesti nalazi se i tuberkuloza. Ovu bolest pluća psi mogu direktno preneti svojim vlasnicima, ukoliko su zaraženi. Ljubimac se može zaraziti hranom, odnosno ako pojede mesto životinje koja je bila zaražena.

KAKO SE ZAISTA RAČUNA STAROST PASA?

Ljudi misle da je veoma lako izračunati koliko pas ima godina: dovoljno je pomnožiti broj njegovih godina sa brojem 7 i odmah se zna koliko čovekovih godina ima četvoronogi prijatelj. Treba priznati da u ovom proračunu ima malo istine. Psi stare brže nego ljudi, iako ne dožive osamdeset. Međutim, takva računica je ipak nešto komplikovanija.

PAPAGAJ KAO SVEDOK SARADNIK PRED SUDOM

Kroz stare crtane filmove smo naučili da se tipični papagaj zove Poli i da jedino želi kreker. Međutim, i papagaji su se u međuvremenu emancipovali. Tako u jednom od nastavaka filma ,,Sam u kući'', papagaj uvek traži ne jedan nego dva krekera. Papagaji su i dalje napredovali i sada se upliću čak i u sudske poslove.
Tužilac iz američke države Mičigen istražuje da li svedočenje papagaja može da se koristi kao dokaz za suđenje ubistva.

Scroll to Top