mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ŠTA TREBA ZNATI PRE PRVOG PUTOVANJA NA KUBU?

Kuba je jedna od najpopularnijih destinacija u Latino Americi. Međutim, put u ovu komunističku državu, koja je pod ekonomskim embargom već 55 godina, nije svakidašnje iskustvo. Evo naših saveta kako da se dobro pripremite.

OTROV ŠKORPIJE KAO LEK PROTIV RAKA

Pepe Kasanjas, sedamdesetjednogodišnji kubanski seljak, brani se od boljki tipičnih za njegove godine na jedinstven i efikasan način. Njegova tajna leži u tome što s vremena na vreme dozvoli da ga ubode škorpija, čiji otrov ima analgetska i antiinflamatorna svojstva.

Iako svi koje je nekad ubola škorpija tvrde da je to posve neprijatno i bolno iskustvo, za Pepea je to „samo manji ubodˮ. On preživljava ovaj tretman bar jednom mesečno, koristeći jednu od tri ili četiri škorpije, koje čuva u kući.

KONDOM KAO ALAT U PROIZVODNJI VINA

Kubanci su pronašli rešenje iz domaće radinosti za pravljenje vina. Za fermentaciju koriste kondome.

Dok se boca uvoznog vina u državnim prodavnicama pića prodaje za cenu koja je u visini pola mesečne plate, domaće vino je mnogo pristupačnije Kubancima, prenosi „Asosijeted Pres”. Jedan od proizvođača domaćeg vina, Orestes Esteves, poseduje stotine napunjenih krčaga „ poklopljenih” kondomima. Esteves ističe da kondome koristi, jer mu pomažu da uoči kada su sokovi spremni za flaširanje.

Scroll to Top