mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZDRAVIM SNOM DO ZDRAVOG ŽIVOTA

Spavate malo? Možda bi trebalo da odredite svoje prioritete. Nedostatak sna povezan je sa bolestima srca i moždanog tkiva, a utiče i na pamćenje i na fertilitet. Prema jednoj britanskoj studiji iz 2013, loš san može izmeniti i do 700 gena. S obzirom na navike u Italiji, cifre su još više zabrinjavajuće. Malo je onih koji poštuju pravilo od 8 sati sna potrebnih za pravi odmor, a u poslednjih 30 godina u proseku smo izgubili 2 sata po noći. Pre 30 godina, mladi su spavali 9 i po sati, u odnosu na današnjih nešto manje od 8 sati.

GOJAZNOST MOŽE DA IZAZOVE ČAK 11 VRSTA KANCERA

Svakog dana čujemo vesti o bolesti — svakog dana nam život priređuje novo neprijatno iznenađenje i stavlja nas u iskušenje da se sa tim borimo. Možda ne znamo šta nosi dan, a šta noć, ali sigurno je da neke neželjene efekte možemo da ublažimo samo ako povedemo računa o načinu na koji živimo. U poslednje vreme se priča o broju obolelih od raka koji neprestano raste. Jeste li razmiošljali o tome da i epidemija gojaznosti uvećava ove cifre?

UČENJE JE OPASNO PO ZDRAVLJE

Oni koji su studirali imaju veće šanse da dobiju karcinom. Ovo se pokazalo istinitim na uzorku celokupnog stanovništva Švedske, a o uzrocima se još uvek može samo nagađati.

Scroll to Top