mesto za vašu reklamu

vaša reklama

NAPICI KOJI MOGU MENJATI JUTARNJU KAFU

Koliko ste puta čuli od nekoga da ne ustaje bez kafe? Ukoliko ne pripadate ovoj grupi ljudi, verovatno ne možete ni da zamislite koliko je ovaj omiljeni napitak bitan ljudima koji nisu jutarnji tipovi. Kafa nam daje energiju da započnemo dan. No, ako i vama manjka jutarnje energije, a niste ljubitelj kofeina, Red Info Portal se raspitao čime biste mogli da pospešite energiju i razbijete umor.

PIJETE DO ČETIRI KAFE DNEVNO? IMAMO JEDNU VAŽNU VEST ZA VAS

Konzumirate do četiri šoljice kafe na dan? Ukoliko ste ranije čuli kako kažu da je ovo štetno za vaše zdravlje, najnovija studija u Americi pokazuje da je ovo bila pogrešna hipoteza.

Prema dr Eriku Hentegsu (izvršni dirketor međunarodnog naučnog Instituta za život (ILSI) u Severnoj Americi) veće količine kafe nisu štetne za naš organizam. Nakon detaljne analize koja je urađena da bi se videlo da li ova količina kafe (400mg) oštećuje srce, krvne sudove i reproduktivni sistem, pokazalo se da kafa nema nikakvog negativnog efekta.

KAFOM PROTIV DEMENCIJE

Naš omiljeni jutarnji napitak, osim što nam pomaže da ostanemo budni tokom celog dana, poboljšava i rad naših vijuga. Prema poslednjim istraživanjima, kafa u sebi krije oružje za prevenciju demencije.

KAKO DA SE BEZ KAFE RAZBUDITE I NAPUNITE ENERGIJOM

Navikli ste da popijete kafu čim otvorite oči i nije vam jasno šta vas drugo može tako dobro razbuditi? Evo liste zdravijih navika koje će vas napuniti energijom za ceo dan!

VODA
Između ostalog, voda je dobra i za bolje varenje, apsorpciju, cirkulaciju, prenos hranljivih materija i regulaciju telesne temperature. Ujutru, pre jela ili kafe/čaja, popijte jednu ili dve velike čaše vode, u malim gutljajima.

DA LI JE KAFA ŠTETNA?

Ako ste ljubitelji kafe i uživate ujutru u njenom mirisu i ukusu, zanimaće vas odgovor na pitanje o štetnosti kafe po naš organizam. Istraživači tvrde da kafa nije štetna, a Red Info Portal vam predstavlja rezultate istraživanja i razloge zbog kojih možete da se opustite i uživate u svojoj šolji kafe.

KAFA U SLUŽBI ZDRAVLJA

Većini ljudi jutro počinje kafom. Kafa nam pomaže da se razbudimo i da se stavimo u radni pogon. Osim razbuđivanja, ona nam donosi i uživanje, pa i ne čudi popularnost ovog napitka. Ipak, godinama se među naučnicima vodi debata da li je kafa zdrava za naš organizam ili ne. Rezultati su šarenoliki, a poslednje istraživanje govori u korist kafe. Naime, ono pokazuje da kofein sprečava upalna stanja, koja su kriva za mnoge bolesti.

ZAŠTO JE KAFA NAPITAK KOJI JE UVEK U MODI?

Od kada je otkrivena u planinskim predelima Etiopije, kafa je postala jedan od omiljenih napitaka svih vremena. Onore de Balzak je kafu smatrao inspiracijom i pio je skoro 60 šoljica dnevno, Bah je komponovao kantatu posvećenu kafi, a mnoge kulture je i danas smatraju za afrodizijak. U svakom slučaju, kafa je opsesija modernog društva.

Scroll to Top