mesto za vašu reklamu

vaša reklama

UPOZNAJTE ISABEL AMBROSIO, DAMU KOJA IMA ČAST DA NOSI BISERE ŠPANSKE KULTURE KAO SVAKODNEVNI POSAO

„Kultura je stub svakog društvaˮ – često čujemo ovu rečenicu, ali koliko puta se istinski zapitamo o njenoj suštini. Upravo se na ovu temu govori u Institutu Servantes u centru Beograda. Red Info Portal je bio na otvranju izložbe fotografija „Španski gradovi na listi svetske kulturne baštine: 15 bisera Španije”; nama i velikom broju posetilaca dobrodošlicu su poželeli direktor Instituta, Enrike Kamaćo, ambarasador Španije u Beogradu Migel Fuertes Suares, kao i gradonačelnica Kordobe i predsednica Grupe španskih gradova na Uneskovoj listi Isabel Ambrosio.

EKSPLOZIJA ČOKOLADE U BEOGRADU

Ako ste od onih ljudi koji nikako ne vole da provode vreme na kauču u zatvorenom, pa čak ni po hladnom vremenu, možete da prošetate danas i sutra do Muzeja primenjenih umetnosti.

Svim ljubiteljima čokolade i čokoladnih poslastica Red Info Portal preporučuje posetu izložbi CRNO I BELO – PRIČA O ČOKOLADI ovog vikenda u Muzeju primenjenih umetnosti. Autorke izložbe su mr Olja Vasić i dr Desa Đorđević iz Prirodnjačkog muzeja u Beogradu. Ulaz se ne naplaćuje!

ZANIMLJIVOSTI O ČOKOLADI:

AFRIČKO POPODNE U POLETU

Imate dogovor za popodnevnu kafu, a ne znate gde biste je popili? Ne brigajte, Red Info Portal i danas ima odličan predlog za vas! Kafu ćete, danas popodne, popiti u Galeriji Polet.

Večeras, sa početkom u 17h, u Galeriji Polet biće održana manifestacija pod nazivom „Dan Afrike”. Pitate se šta vas sve očekuje tokom ovog zanimljivog afričkog popodneva? Sve od književnosti, preko plesa i muzike, do slikarstva, kulture i bogate afričke umetnosti.

DA LI VAS INTERESUJE KOJE BOJE ŽIVOTA VIDE ONI KOJI PRVI PUT OSEĆAJU SLOBODU I SIGURNOST

„SOS Dečija sela Srbijaˮ, organizacija posvećena brizi o deci, podseća da u ratnim okolnostima najviše pate i stradaju deca, kao i da su ona naugroženija i najranjivija kategorija izbeglica kojoj je potrebna najveća zaštita. Na svom putu, deca su izložena dodatnim rizicima kao što su nasilje, teški uslovi putovanja, ograničen pristup osnovnim pravima.

,,ŠKOLSKI ČAS” O ONOM ČEMU SU NAS NAUČILI ZEMLJOTRESI

Milano je domaćin Izložbe o zemljotresima, gde je jedan deo namenjen i onim zemljotresima koji su već ušli u istoriju, poput onog u Mesini 1908. godine. Jedna naučnica analizirala je one najvažnije i sve ono što smo od njih naučili.

Scroll to Top