mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZAŠTO OTIĆI U RIM NA PRODUŽENI VIKEND?

Sve je veći broj ljudi koji jednostavno nemaju vremena da odu na odmor i ostave sve. Upravo iz ovog razloga u poslednje vreme javila se potreba za kratkim odmorom. Na odmor u vidu produženog vikenda odlazi, recimo, većina Slovaka.

10 MANJIH GRADOVA U ITALIJI KOJE BI TREBALO POSETITI

Italija je zemlja prepuna manjih gradića, od kojih, kada biste ih posetili, ne biste znali da se odlučite za najlepši. Svaki gradić ima neku svoju osobenost, a opet su svi tako slični. Obilazak Italije, odnosno njenih najznačajnijih znamenitosti – Koloseum, Krivi toranj, Duomo – ne zahteva velike oranizacije i duge odmore. Italija je zemlja koju možete obići sa rancem na leđima, a kada udaljenost među gradovima ne bi bila tolika, za njihov obilazak bi bio dovoljan i vikend.

SKRIVENO BLAGO NADOMAK VENECIJE

Planirate da posetite Veneciju? Skoknite do velelepnog zamka Kastelo del Katajo, starog 400 godina, koji se nalazi samo 50 kilometara od Venecije.
Italijanska uspavana lepotica smeštena je na obodu Euganejskih brda. Sagradila ga je porodica Obici oko 1570. godine, i sa oko 350 soba, on je jedan od najvećih zamaka Italije.
Budući da su se držali srednjovekovnih vrednosti i navika, sagradili su zamak, a ne grandioznu vilu kao što su gradili njihovi savremenici.

ITALIJA BESPLATNO DELI SVOJE ZAMKOVE

Ako ste ikada sanjali o tome da imate sopstveni zamak, evo prilike. Italija daje gotovo besplatno 103 objekta – zamkove, vile i gostionice. To znači da svako može početi da gradi sopstvenu verziju Zimovrela ili Livačke stene.

Međutim, postoji jedna začkoljica. Državna agencija za imovinu očekuje da se svako ko dobije besplatan zamak (ili bilo koji drugi od 103 objekta) posveti njegovom obnavljanju i restaurira ga, tako da se može koristiti kao turistička atrakcija. Da li će objekat postati hotel, spa, restoran ili ma šta drugo na vlasniku je da odluči.

NAJREĐA PASTA NA SVETU ― TAJNI RECEPT ZNAJU SAMO TRI ITALIJANKE

Daleko od poznatog tamnoplavog mora, stenovita unutrašnjost Sardinije je vijugav lavirint dubokih ponora i neprobojnih masiva koji okružuju neke od evropskih najstarijih tradicija. Stanovnici ovde i dalje pričaju sardo, najbližu živu formu latinskog jezika. Bake i dalje oprezno posmatraju došljake kroz izvezene velove zavesa. A u skromnom stanu u gradu Nuoro, tanušna šezdesetdvogodišnja Paola Abraini ustaje svakog dana u 7 ujutru i počinje da pravi najređu pastu na svetu – „su filindeu”.

ZA PRISTOJNO PONAŠANJE DECE U RESTORANU SLEDI POPUST

Sedite u restoranu i razgovarate sa prijateljem i primećujete da se u tihom i svečanom ambijentu počinje čuti dečja graja. Ništa neobično, višečlana porodica je došla na ručak, baš kao i vi sa vašim prijateljem. Međutim, dece je više nego obično i odjednom bi svako od njih želelo nešto da kaže, a ujedno sede baš u vašoj blizini. Priča jednog dečaka, prekinuta je vriskom devojčice pored njega, pa je to prouzrokovalo kreštanje dečaka pored, a sve to su nadgledali petogodišnji blizanci koji su počeli da oponašaju sve zvukove koje su čuli od druge dece.

NAUČITE STRANI JEZIK ZA 4 NEDELJE

Šezdesetčetvorogodišnji poliglota Leo Anders, koji tečno govori 20 jezika, predstavio je svoju inovativnu formulu učenja stranih jezika. Njegov način za učenje jezika može vam omogućiti da za kratko vreme gotovo prirodno komunicirate na stranom jeziku. Metod ovog danskog poliglote predstavlja izazov za tradicionalne škole jezika.

ITALIJA ꟷ ZEMLJA JEZERA

Ko odluči da za odmor, vikend ili na samo jedan dan ode na neko od italijanskih jezera, neka bude siguran da će vreme provesti opuštajući se u prirodi i diveći se fascinantnom odsjaju vode koja je možda svedočila brojnim istorijskim događajima.

Predstavljamo vam pet veličanstvenih italijanskih jezera, savršenih za odmor i turističku posetu:
 

Garda

SLADOLED OD KANABISA JE MARKETINŠKI TRIK ILI ISTINA?

U prodaji se pojavio sladoled novog ukusa. Zove se „cvet kanabisa” i možete ga probati u poslastičarnici „Perlecò di Alassio” u Rimu. Ovaj neobični sladoled nastao je s ciljem razvoja sajma koji se održava u italijanskoj regiji Liguriji.
„Cvet kanabisa” nije jedini slatkiš koji u svom sastavu ima konoplja. Kanabis se uveliko koristi u pravljenju kolača, keksa ili čokolade.

Pages

Scroll to Top