mesto za vašu reklamu

vaša reklama

PREVIŠE VREMENA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA? UZROK JE STRES ZBOG IZOLOVANOSTI

Umesto da smanji osećaj društvene izolovanosti, dugotrajno korišćenje društvenih mreža moglo bi da ga uveća. Jedna studija objavljena u američkom časopisu „American Journal of Preventive Medicine”, koju su sproveli istraživači sa Univerziteta u Pitsburgu (SAD) je u stvari pronašla vezu između upotrebe društvenih platformi i usamljenosti. Oni koji provode više od dva sata dnevno na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu imaju dvostruko veće šanse da se osećaju izolovanim u odnosu na one koji provode manje od pola sata dnevno.

KAMP ZA DRUŠTVENE MREŽE

Taman kad ste pomislili da je korišćenje tehnologije uzelo ogroman mah, evo nečeg što će nadmašiti i te misli. Umesto da odvikne adolescente od korišćenja Fejbuka, Instagrama, Snepčeta i Jutjuba, ovaj kurs u trajanju od 10 dana ima za cilj da produbi njihovo angažovanje na onlajn platformama tako da postanu „uticajni na netu” ili „zvezde” društvenih mreža.

TRIKOVI NA INSTAGRAMU KOJE NISTE ZNALI

Nakon što je Fejsbuk kupio deonice društvene mreže Instagram, sprovedene su brojne uzastopne novine na aplikaciji za pametne telefone, poput objavljivanja priča (Instagram story) i mogućnost objavljivanja više slika u okviru jedne objave, kao i uključenje uživo (Instagram live) i druge pogodnosti koje su još uvek skrivene i za koje veliki broj korisnika ne zna. Red Info Portal vam predstavlja neke korisne trikove sa Instragrama.

DA LI SU JAVNE WI-FI MREŽE SIGURNE?

Javne Wi-Fi mreže nisu preterano sigurne, ali možemo preduzeti određene korake kako bismo se uz manji rizik povezali na njih.

RESTORANI BEZ KONOBARA

Novi i modernizovani restorani 21. veka omogućuju nam da istovremeno uživamo u divnim ambijentima, još ukusnijoj hrani i interaktivnim dodacima koji čekanje u restoranima čine manje napornim. Da li biste posetili neki od ovih restorana?

1. Restoran bez konobara (Berlin)

UGASI MOBILNI I SLUŠAJ SVOJU DECU!

Na prvi pogled, porodični život isti je kao ranije – održali smo osnovne rituale koji čine jednu porodicu. Imamo večere, ekskurzije, porodična okupljanja – sve ono što nas drži na okupu. Međutim, postoji i ono „ali”.

DA LI SA INTERNETOM STAJE I SVET?

Profesor Džef Henkok proučava psihološke i socijalne procese u onlajn komunikaciji. Imao je običaj da svojim studentima na Stenfordu daje nedeljne zadatke kroz koje bi mogli da prožive teorije o kojima su razgovarali. Pre 2008. godine ponekad bi ih izazvao da ne koriste internet 48h, pa da na času diskutuju o iskustvima. Kada se, međutim, 2009. godine Henkok vratio na posao nakon jednogodišnjeg odsustva, zatekao je bitno drugačije stanje. Naime, došlo je do pobune kada je pokušao da uvede ovaj zadatak. Studenti su bili izričiti - zadatak je nemoguć i nepošten.

PREGLEDAJTE SVOJE TELO, UOČITE PROMENE NA VREME

Humanitarna organizacija „Worldwide Cancer” napravila je sliku sa nazivom „Know Your Lemons”, odnosno „Upoznaj svoje limunove”. Ovo bi trebalo da nauči žene kako prepoznati ozbiljne simptome raka dojke. Fotografija dvanaest plodova limuna prikazuje dvanaest različitih simptoma raka dojke. Ona u isto vreme i upozorava da ne treba samo obraćati pažnju na kvrgice, već i na duge pokazatelje kao što su: drugačija boja kože na određenim mestima, sekret koji curi iz bradavice ili neki netipičan oblik na grudima.

Pages

Scroll to Top