mesto za vašu reklamu

vaša reklama

SAZNAJTE ZAŠTO JE ADA OVE SUBOTE NAJBEZBEDNIJE MESTO U SRBIJI

U subotu, 27. maja, na Adi Ciganliji, održaće se Gradsko takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći. Otvaranje takmičenja biće održano na tribinama kod restorana „Jezero”, sa početkom od 10 časova. Takmičenje će otvoriti zamenik gradonačelnika, gospodin Andreja Mladenović.

Ovom prilikom, 27 ekipa prve pomoći, sastavljenih od najboljih takmičara iz Beograda, prikazaće svoje znanje i veštine iz pružanja prve pomoći. Revijalno će nastupiti i ekipe Crvenog krsta Banja Luka, Užice, Kragujevac i Novi Sad. U realizaciji ovog takmičenja, koje će se odvijati na 15 poligona na Adi Safari, učestvovaće preko 400 mladih volontera-učesnika: takmičara, sudija, šminkera, simulanata, kurira, vodiča.

Gradsko takmičenje ekipa Crvenog krsta Beograd u realističnom prikazu povreda, stanja i oboljenja održaće se u petak, 26. maja 2017. godine, u 15 časova, u Gradskom parku u Zemunu (Savska 2, ispred zgrade Crvenog krsta u Zemunu).

Proglašenje rezultata oba takmičenja i uručenje pehara i prigodnih nagrada predviđeno je za subotu, 27. maj 2017. godine, u 17 časova. Događaj je otvorenog tipa i dozvoljeno je snimanje takmičenja.

Crveni krst Beograd ni ove godine nije odstupio od svog zadatka da kvalitetno postavi poligone koji se čuvaju u strogoj tajnosti, gde će volonteri Crvenog krsta Beograd reagovati u simuliranim kriznim situacijama i tako publici pokazati kojom logikom se treba voditi, i kako treba reagovati kada se zbrinjavaju povređena lica.

Koliko Crveni krst Srbije poklanja pažnju ovom programu govori u prilog i činjenica da su ekipe iz naše zemlje čak 6 puta bile prvak na takmičenju First Aid Competition Europe (FACE).

Zbog svega gore navedenog ukoliko planirate da za vikend izađete u šetnju, ne propustite ove događaje. Učesnici takmičenja najavljuju zanimljiv i poučan performans. Realistično prikazane scene spasavanja i zbrinjavanja povređenih u različitim tipovima nezgoda neće biti samo interesantna gluma. Građani koji nikada nisu pohađali prvu pomoć ili smatraju da nikada ne bi mogli odregovati na adekvatan način u slučaju nesreće moći će da vide živopisne scene iz kojih mogu naučiti puno toga o spasavanju ljudskih života.

Tekst: Ana Savić, Lidija Stoisavljević

Foto: Crveni krst Beograd/Red Info Portal

TAKMIČENJE PRVA POMOĆ CRVNI KRST BEOGRAD
Scroll to Top