mesto za vašu reklamu

vaša reklama

IKEA IZRADILA PLIŠANE IGRAČKE PO NACRTU MALIŠANA ZA POTREBE HUMANITARNOG PROJEKTA "SPASIMO DECU"

Ikea je primenila dečje crteže na realne prlišane igračke. Fantastične igračke se prodaju po celom svetu.
Ove igračke usrećuju, ali i pomažu.

Već drugu godinu zaredom, IKEA  prodaje igračke namenjene deci iz celog sveta. Deca od pet do devet godina mogu da nacrtaju izmišljena stvorenja i da ih pošalju na konkurs, s tim što možda iz njihovih crteža nastane prava plišana igračka. Na poslednjem konkursu bilo je više od 52 hiljade prijavljenih crteža od kojih je žiri odabrao 10 pobedničkih.

„Tamo je previše kreativne dece. Ne moramo da brinemo da li će svetu u budućnosti faliti umetnici ili dizajneri - neki od crteža su prava umetnička dela. Ovaj konkurs daje deci mogućnost da iskažu svoju kreativnost i da nacrtaju svoju izmišljenu plišanu igračku. Rad im pomaže da puste mašti na volju, što se istinski ogleda u njihovim delima.“ rekla je o pobednicama izrađivačica dečjih projekata za IKEU Bodil Fritjofson.

Jedan evro od prodaje svake igračke ide u dobrotvorne svrhe. Ikea u saradnji s Unicefom i organizacijom „Spasimo decu“ već 13 godina organizuje kampanju Soft Toys For Education. Od početka kampanje Ikea je ovako donirala već 77 miliona evra na školske projekte za decu u celom svetu.

Konkurs, čiji će pobednici videti svoje crteže u formi plišane lutke na Božić 2017. godine, već je u toku!
 

DECA IGRAČKE PLIŠANE IKEA CRTEŽI
Scroll to Top