mesto za vašu reklamu

vaša reklama

I JA SE BORIM – ZA NOVO HEMATO-ONKOLOŠKO ODELJENJE

Svakog 15. februara, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) obeležava Svetski dan dece obolele od raka u gradovima širom Srbije. I ove godine će volonteri, roditelji i prijatelji Udruženja organizovati humanitarne akcije u glavnim ulicama, na šetalištima i trgovima u više od 40 gradova. NURDOR vas stoga poziva da se pridružite krugu prijatelja mališana i mladih obolelih od raka iz čitave Srbije. Na fotografijama možete videti kakva je bila atmosfera prošle godine.

 

U Beogradu će centralna manifestacija biti organizovana na Trgu Republike od 12 do 14 časova. Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na sve one male superheroje koji više nisu sa nama.
 
Osim u Beogradu, humanitarne akcije podrške NURDOR će organizovati i u sledećim gradovima: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Topoli, Aranđelovcu, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Rumi, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Žablju, Lebanu, Prokuplju, Novom Pazaru, Surdulici, Boru i Vrnjačkoj Banji.
 
Ovaj značajan datum obeležen je kampanjom pod nazivom „I ja se borim!” koju NURDOR sprovodi već dve godine. Cilj kampanje jeste veća vidljivost i podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece, ali i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji i opremanju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. NURDOR je krajem prošle godine otpočeo radove na drugoj fazi projekta – unutrašnji zanatski radovi i postavljanje instalacija, a njen završetak je planiran za kraj februara 2018. godine. Treća faza projekta je opremanje objekta i za nju je potrebno obezbediti još 17 miliona dinara.

 

U saradnji sa svim mobilnim operaterima, otvoren je i SMS broj za podršku projetku: SMS 1150. Cena poruke je 100 dinara.
Broj tekućeg računa za donacije za podršku projektu izgradnje novog odeljenja u Nišu je: 170-30010715002-76 (UniCredit Bank).
 
Nijedan doprinos i donacija nisu mali – više od 70% sredstava prikupljenih za prve dve faze projekta su zapravo donacije građana velikog srca!
 
Sve informacije o izgradnji odeljenja i o prikupljenim sredstvima dostupne su na zvaničnoj internet stranici Udruženja www.nurdor.org.

 

Red Info Portal vas poziva da se 15. februara pridružite buđenju humanosti i filantropskih vrednosti, i da zajedno pomognemo završetak izgradnje i opremanje novog dečjeg onkološkog odeljenja u Nišu. Za bolje uslove lečenja i veće šanse za pobedu malih heroja! Jer #ljudski je boriti se!
 
„Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava deljenjem.”
C. Kantu
 
Tekst: Bojana Šćepanović
 
Foto: NURDOR Press materijal
nurdor HUMANITARNO DECA I JA SE BORIM DONACIJA
Scroll to Top