mesto za vašu reklamu

vaša reklama

DA LI VAS INTERESUJE KOJE BOJE ŽIVOTA VIDE ONI KOJI PRVI PUT OSEĆAJU SLOBODU I SIGURNOST

„SOS Dečija sela Srbijaˮ, organizacija posvećena brizi o deci, podseća da u ratnim okolnostima najviše pate i stradaju deca, kao i da su ona naugroženija i najranjivija kategorija izbeglica kojoj je potrebna najveća zaštita. Na svom putu, deca su izložena dodatnim rizicima kao što su nasilje, teški uslovi putovanja, ograničen pristup osnovnim pravima.

U skladu sa sveobuhvatnim okvirom o zaštiti dece u migracijama, koji je nedavno objavila Evropska komisija, ova organizacija smatra da su deca na prvom i najvažnijem mestu, i da njihova zaštita mora biti prioritet svih nas.

Prema podacima organizacija „International Rescue Committeeˮ i „Save the Childrenˮ u Srbiji se trenutno nalazi 6.500 izbeglica, među kojima je oko 2.500 dece od kojih su 1.200 maloletnici bez pratnje.

Povodom Međunarodnog dana izbeglica, organizacija „SOS Dečija sela Srbijaˮ prirediće izložbu pod nazivom „Boje života”, koja će se održati 21. 06. 2017. godine, sa početkom u 13.30 časova, u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21, Beograd). Autori izloženih radova i fotografija su izbeglice – deca i mladi koji borave u prihvatnim centrima Adaševci i Principovac.

Dođite da zajedno podržimo ove mlade umetnike, koji su uspeli uneti malo boje u svoj život osenčen tugom.

Tekst: Aleksandr Marjanović

Foto: SOS SELA PROMO

sos sela MIGRANTI DECA KULTURA IZLOŽBA
Scroll to Top