mesto za vašu reklamu

vaša reklama

CRVENI KRST BEOGRAD USPEŠNO JE REALIZOVAO TAKMIČENJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI

Ada Ciganlija je ovog vikenda bila mesto gde se moglo naučiti mnogo toga poučnog i praktičnog. Održano je Gradsko takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći. Čak dvadeset i sedam ekipa, koje čine najbolji takmičari iz Beograda, pokazali su se kao odlični u situacijama kada treba ostati smiren i staložen, a dovoljno hrabar i spreman da se spase nečiji život.

Takmičenje je održano na petnaest poligona Ade Safari, a pored ekipa iz Beograda, u revijalnom delu takmičenja učestvovale su i ekipe Crvenog krsta iz Novog Sada, Kragujevca, Užica i Banjaluke.

Ovogodišnji pobednici u kategoriji omladine Crvenog krsta Beograd su volonteri Crvenog krsta Voždovac, a u kategoriji podmladak Crvenog krsta Beograd najbolji je bio Crveni krst Stari grad.

Brzim, ali spretnim i racionalnim postupanjem u zadatim situacijama, pokazali su se kao najbolji među najboljima. Podsetimo se da su naše ekipe šest puta osvojile prvo mesto na takmičenju First Aid Competition Europe (FACE), što svedoči o tome koliko Crveni krst Srbije ulaže u negovanje ovakvih aktivnosti.

Veliki broj gledalaca, porodica, dece i mladih, uveličao je ovaj događaj, a nadamo se da su i naučili nešto novo iz simuliranih kriznih situacija koje su bile prikazane. Veoma je važno isticati značaj pružanja prve pomoći, jer nismo ni svesni da u takvim situacijama odgovarajućim postupcima možemo da pomognemo ugroženima i tako im spasemo život.

 

Tekst: Nevena Ivić

Foto:Crveni krst Beograd - Red Info Portal (P.Šijan)

Video:Crveni krst Beograd - Red Info Portal (P.Šijan)

 

crveni krst beograd RED CROSS OF BELGRADE ADA TAKMIČENJE PRVA POMOĆ
Scroll to Top