mesto za vašu reklamu

vaša reklama

RESTORAN U KOJEM KUVAJU ISKLJUČIVO BAKE

Svi uživamo u bakinoj kuhinji, zar ne? Zato je Džodi Skaravela otvorio restoran u kojem kuvaju isključivo bake!

Svakog dana u restoranu „Enoteka Marija”, na Staten Ajlendu, u Njujorku, po jedna baka iz različitih delova sveta vodi osoblje restorana i kreira meni po ugledu na hranu iz svoje zemlje.
„None” (ili „bake” na italijanskom) dolaze iz celog sveta – iz Šri Lanke, Perua, Irske, Grčke, Rusije. Svaka od 30 članica tima mora jednom imati zadatak glavnog kuvara.

MALA TAJNA SAVRŠENE TESTENINE

Koliko ste puta pokušali da kod kuće spremite autentičnu italijansku pastu i koliko vam puta to nije uspelo?
Iako deluje kao jednostavno jelo, pasta se najčešće sprema nepravilno. Pored klasičnog desetominutnog kuvanja testenina u vodi i prženja povrća i ostalih sastojaka za sos, donosimo vam i savet koji će vam pomoći da vaša pasta zadrži savršenu aromu.

Vrhunski šef kuhinje i vlasnik restorana „Fuscoˮ u Njujorku, Skot Konant, otkrio je jednostavnu tajnu za savršenu pastu sa sosom.

DA LI JE ZA VAS ŽIVOTU U MAROKU?

Za sve pustolove koji bi se već sutra otisnuli u avanture širom sveta, ali ih u tome sprečavaju finansijske i druge okolnosti, ruski mediji donose nekoliko zanimljivih informacija o životu u Maroku.

NOVI TREND ZA SLADOKUSCE – KOMBINACIJA SLADOLEDA I POMFRITA

Zamislite da postoji lokal koji u ponudi ima sve vrste ukusa i koji za vas kombinuje naizgled nespojive kombinacije. Upravo to je postao trend u Sidneju, u Australiji. Pomama za sladoledom koji se služi sa pomfritom je nastala u sidnejskom lokalu Bar Luca. Naime, ugostitelji ovog bara su stvorili modifikaciju tradicionalnog kanadskog jela „poutine”, koje se sastoji od pomfrita, rendanog parmezana i sosa.

APLIKACIJA KOJA VAM PREDLAŽE MENI NA OSNOVU VAŠEG RASPOLOŽENJA

Usled nervoze ili neraspoloženja posežemo za čokoladom ili brzom hranom, nemamo volje da bilo šta spremimo, ne znamo šta bismo pojeli, ponekad i preskačemo obroke. Jedna kockica čokolade može trenutno biti od pomoći, ali se retko zaustavljamo na jednoj kockici, te to ima više štete nego koristi. Rešenje za izbegavanje ovakvih situacija nudi nova aplikacija koja na osnovu vašeg raspoloženja nudi meni koji može biti od izuzetne pomoći.

KOJE SU TO NAJUSPEŠNIJE DIJETE?

Postizanje rezultata dijete jeste gubitak težine, ali na pažljiv način.
Pogledajte koje su karakteristike deset trenutno najpopularnijih dijeta i kako funkcionišu:

1. „Razočaravajućaˮ dijeta

DA LI STE ČULI ZA GUME OD PARADAJZA?

Otpaci hrane u gumama automobila kao što su ljuska jajeta i kora paradajza mogu biti odlično pojačanje mešavine za proizvodnju guma. Svima nama se desilo da na dno korpe za kupovinu poređamo paradajz i kada stignemo kući, shvatimo da je izdržao svu tu težinu, a da se nije izgnječio. Razlog tome je to što je kvalitet paradajza danas više cenjen zbog izdržljivosti i otpornosti pri transportu nego zbog ukusa.

Paradajz na putu

OTKRIVAMO VAM NAJBIZARNIJA JELA SVETA

U Vijetnamu bi vas ponudili vinom od zmija i škorpija. U Norveškoj  kao božićni specijalitet servirali bi vam jagnjeću glavu kuvanu na pari. Crvljivi sir bi zaista imao crve, jer oni, navodno, pomažu da se bolje razgrađuju masnoće.

Ako ste gadljivi možda bi bilo bolje da preskočite ovaj tekst!

ZAŠTO IMAMO POTREBU DA FOTOGRAFIŠEMO ONO ŠTO JEDEMO?

Otišli ste u restoran i naručili svoje omiljeno jelo. Pri pomisli na hranu već vam ide voda na usta. Jako ste gladni i željni da je okusite − ali ne! Pre nego što halapljivo uništite spoljašnju i unutrašnju lepotu servirane porcije, morate je fotografisati i podeliti sa prijateljima. To je u poslednje vreme postalo navika. To radite i kod kuće, ne samo u restoranu. Jeste li se ikada zapitali zašto imate potrebu da fotografišete ono što jedete?

Pages

Scroll to Top