mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZANIMLJIVE ČINJENICE O OSTRVU KRIT

Grčko ostrvo Krit fantastično je mesto na kom možete da provedete zasluženi odmor. Ako nekada posetite ostrvo Krit, sigurno ćete se rado setiti nekoliko zanimljivih činjenica koje je redakcija Red Info Portala prikupila za vas.

5 NAJTOPLIJIH DESTINACIJA U EVROPI

Ako ste i vi među onima koji više vole leto, mi znamo gde u Evropi za vreme zime možete da se zagrejete. Za vas izdvajamo pet najtoplijih mesta u Evropi:

Kanarska ostrva

Iako se geografski nalaze bliže Africi, zvanično su deo evropskog kontinenta - Kraljevine Španije. Suvereno spadaju u najtoplija mesta u Evropi.

GRČKA UVODI NOVI POREZ NA NEKRETNINE

Pre samo par godina javnost je brujala o jeftinim stanovima u Grčkoj, i to o onim u blizini samih obala. San o nekretnini kraj mora, makar to bila i skromna garsonjera, zajednički je svim zaljubljenicima u leto, sunce, plaže i raznobojne koktelčiće. Međutim, većina zaboravi i na neke druge vrste snova (noćne more) kada je u pitanju porez na tu istu nekretninu, na čijoj se terasi vi već sunčate i uživate, naravno, samo u vašim mislima. Iz Grčke nam stižu neke novine što se poreza tiče, koje će zanimati i Grke, ali i strane državljane.

ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA JE PRVI POKAZATELJ ZLOČINAČKOG PONAŠANJA

Grčka javnost nedavno je ostala šokirana nakon objavljivanja vesti o zločinu na Solunskom mostu. Detaljnije istraživanje zločina i psihološkog profila počinioca još jednom je pokazalo da se zlostavljanje i ubijanje životinja ne sme zanemarivati, jer često upravo ovakvo ponašanje može upozoriti na nasilničko ponašanje i buduće potencijalne zločine.

ČUDESNI CVET SKRIVEN NA AKROPOLJU

Akropolj, kao i sve što se u okviru njega nalazi, predstavlja jednu od lepota grčke civilizacije. Međutim, spomenici koji se nalaze na „Svetoj Steni“ nisu jedina lepota koja se tu može sresti. Naime, reč je o prirodnoj lepoti, malom cvetu od svega dvadesetak centimetara.

Svake godine od maja do juna cveta ružičasti cvet i svojom pojavom oduzima dah. On je „izabrao” da živi na ovom mestu i ne može se naći ni na jednom drugom mestu na svetu.
Sredinom 1906. godine uočili su ga francuski botaničari dok su prikupljali biljke na Peloponezu i u kopnenom delu Grčke.

Scroll to Top