mesto za vašu reklamu

vaša reklama

NEZAOBILAZNI ALKOHOL U HOLIVUDSKIM BLOKBASTERIMA

Naučnici su proučavali konzumaciju alkohola prikazanu u stotinama filmova. Ono što su ustanovili jeste da plasiranje proizvoda postaje sve češće, a pije se čak i u filmovima namenjenim deci.
Džejms Bond naručuje martini, Džefri „The Dude” Lebovski naručuje belog rusa (The white Russian), a četiri prijateljiice iz serije „Seks i grad” za njujorški noćni provod biraju sjajni crveni kosmopoliten – alkohol je jednostavno sastavni deo mnogih serija i filmova.

„Dok'n'Ritam”

U Domu kulture „Studentski grad” na Novom Beogradu, u periodu od 1. do 4. juna održaće se drugi Festival muzičkog dokumentarnog filma pod nazivom „Dok'n'Ritam”.

Na drugom Festivalu muzičkog dokumentarnog filma biće prikazana dokumentarna ostvarenja koja se bave raličitim muzičkim žanrovima i autorima. Otvaranje festivala, 1. juna u 21h, upotpuniće nastup regionalne zvezde mlađe generacije, Sare Renar. 

FILMOVI KOJI ĆE VAM PROMENITI POGLED NA SVET

Filmovi, ali samo oni dobri, mogu imati neverovatnu snagu. Iako ne razvijaju maštu na isti način kao knjige, dobri filmovi ipak znaju kako da uvuku u radnju. Oni čine da i po završetku ostanemo zamišljeni i umeju da otvore potpuno nov pogled na svet. Pripremili smo listu od osam filmova koji će na vas ostaviti upravo takav efekat.

ZAŠTO ŽENE VOLE MELODRAME?

Oduvek smo znali da žene vole tužne i dramatične filmove, a sada je to i nauka dokazala. Red Info Portal Vas upoznaje sa istraživanjem koje je dovelo do ovog zaključka.

Kada Vas sledeći put Vaša draga zamoli da zajedno gledate neku dramu, nemojte odbiti njen predlog, jer filmovi sa tužnim sadržajem zbližavaju partnere. Međutim, ne samo da zbližavaju, već i povećavaju otpornost na bol, jer se u takvim situacijama telo oslobađa endorfina, jake hemikalije koja utiče na to da se osećate dobro.

MALE TAJNE VELIKIH FILMSKIH SCENARISTA

Nekolicina holivudskih filmova, zasnovana na istinitim činjenicama, upoređena je sa stvarnošću uz pomoć računarske grafike.
Film i istinita priča oduvek su bili dobitna kombinacija. To potvrđuje i lista nominovanih filmova za Oskara prošle godine: ,,Opklada veka" , ,,Pod lupom", ,,Dankinja", ,,Povratnik"…
Svi ovi dugometražni filmovi navodno su inspirisani istinitim pričama, ali da li je sirova i nepromenjena istina dovoljno zanimljiva da drži pažnju dva ili više sata? Sve zavisi.

OD BRATISLAVE DO NIŠA AVIONOM?

Na međunarodnom aerodromu „Milan Rastislav Štefanik“ objavljen je zimski red letenja na kome se našla i linija Bratislava–Niš. Kako tvrdi portparolka aerodroma Veronika Ševčikova, leteće se dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom. Irska niskotarifna kompanija „Rajaner“ je u svom zimskom redu letenja, pored svojih 19 redovnih linija, dodala i liniju Bratislava–Niš. Tako se već od 31. oktobra ove godine očekuju prvi letovi.

Scroll to Top