mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ŽIVOTINJE KAO LIKOVI U DOKUMENTARNOM FILMU

U utorak, 20. februara, sa početkom u 19 časova u Maloj Sali Doma kulture „Studentski grad” biće održano predavanje: „Životinje kao likovi u dokumentarnom filmu”. Ovo predavanje pratiće i projekcije i primeri iz filma „Grizzly Man”, Vernera Hercoga, iz 2005. godine. 

CIKLUS PREDAVANJA „DEKODIRANJE" U DOMU KULTURE STUDENTSKI GRAD

Dom kulture Studentski grad, u okviru ciklusa predavanja „Dekodiranje”, organizuje predavanje: „Alehandro Hodorovski” u četvrtak, 23. novembra. Predavanje će biti održano u 19h, u Maloj sali DKSG. U okviru ovih predavanja, kroz opuse Nikolasa Rouga, Dejvida Kronenberga, Terensa Malika, Dejvida Linča i Alehandra Hodorovskog, biće reči o kreativnim stvaralačkim procesima ovih kultnih autora, ali i o skrivenim tokovima uticaja koji su oblikovali njihova dela. Predavač će biti Dragan Dimčić, docent na Katedri za montažu Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

DANI NORDIJSKOG FILMA U KULTURNOM CENTRU „GRAD"

Povodom 40 godina izučavanja skandinavskih jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu, Grupa za skandinavistiku ima zadovoljstvo da vas pozove na Dane nordijskog filma.

Program se realizuje u saradnji sa ambasadama Danske, Finske, Norveške i Švedske u Beogradu, uz podršku Nordijskog saveta ministara. Program koji očekuje posetioce biće besplatan, a u nastavku vam predstavljamo filmove koje možete pogledati. U slučaju da želite da pogledate zvanične trejlere, možete koristiti ponuđene linkove.

OMILJENI FILMOVI NEKADAŠNJIH VLADARA SVETA

Kada pomislimo na bivše vladare sveta, česta pitanja koja mogu da okupiraju naše misli jesu: Kakav privatan život su vodili, kakvi su bili prema svojim porodicama, o čemu su mislili i čime su se bavili od ono malo preostalog slobodnog vremena? Ono što ste još možda niste zapitali, a što vam je redakcija Red Info Portala priredila, jeste: Koje su filmove voleli?

FILM „SAMO LJUBAVNICI OPSTAJU” VEČERAS NA KROVU NOVOG BIOSKOPA ZVEZDA

Novi bioskop Zvezda od 4. maja 2017. godine nastavio je sa radom posle zimske pauze od 4 meseca. Prva filmska projekcija u Srbiji odigrala se na Terazijama tačno 6. juna 1896. godine.

Novi bioskop Zvezda nalazi se na adresi Terazije broj 40. Jedinstvena rustična atmosfera na otvorenom doprineće potpunom doživljaju i uživanju u filmskim ostvarenjima. Večeras u 21h na repertoaru je fantastičan film „Samo ljubavnici opstaju” (Only lovers left alive).

FRAZE IZ FILMOVA MOGU IMATI MOTIVIŠUĆE DEJSTVO

Svako od nas ima snove i planove koje želi ostvariti. Do ostvarenja snova dolazi se nekada lakše, nekada teže, a ono što nas neminovno dovodi do cilja jesu upornost i vera. Ako imate svoju ideju, krenite na putovanje ka njenoj realizaciji. A kako biste putovanje uopšte započeli, morate biti motivisani. Motivacija može dolaziti sa različitih strana i na različite načine. Možda su neki od vas krenuli na svoje putovanje motivisani replikama iz poznatih filmova, a možda će neki tek krenuti.

VEČERAS JE JUGOSLOVENSKA KINOTEKA VAŠ NAJBOLJI IZBOR

Ukoliko ste voljni da pogledate neki kratkometražni film evropskog karaktera, dobrodošli u Jugoslovensku kinoteku.

U saradnji sa Eurochannel-om, evropskim tv kanalom, Jugoslovenska kinoteka je pripremila izbor najboljih evropskih kratkih igranih filmova. Ovi filmovi će biti na repertoaru u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke od srede, 28. decembra, do petka, 30. decembra.

„DAN NEZAVISNOSTI: NOVA PRETNJA“ - NEDOSTOJNI NASTAVAK KLASIČNOG PRETHODNIKA

Naučnofantastični „Dan nezavisnosti: nova pretnja“ film je koji se samo tri dana nakon svetske premijere u SAD-u (20. jun) našao i pred srpskom publikom. Nastavak, čiji je prvenac takođe režirao Ronald Emerih, u široj laičkoj javnosti (a što podrazumeva i čisto deskriptivni, nekritički, plitak pristup filmu) dočekan je kao onaj „koji pomera granice“.

Scroll to Top