mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZA PRISTOJNO PONAŠANJE DECE U RESTORANU SLEDI POPUST

Sedite u restoranu i razgovarate sa prijateljem i primećujete da se u tihom i svečanom ambijentu počinje čuti dečja graja. Ništa neobično, višečlana porodica je došla na ručak, baš kao i vi sa vašim prijateljem. Međutim, dece je više nego obično i odjednom bi svako od njih želelo nešto da kaže, a ujedno sede baš u vašoj blizini. Priča jednog dečaka, prekinuta je vriskom devojčice pored njega, pa je to prouzrokovalo kreštanje dečaka pored, a sve to su nadgledali petogodišnji blizanci koji su počeli da oponašaju sve zvukove koje su čuli od druge dece. Pokušavate da ih nadglasate i da završite rečenicu koju ste želeli da uputite prijatelju, no ubrzo odustajete, jer je nemoguće nadglasati te boje kreštavih glasića. Očigledno je da kod nekih ne važi pravilo da ostali ćute dok jedan govori. Sa druge strane, nisu sve situacije uvek tako dinamične, a to primećuje i ceni upravo jedan ugostitelj restorana u Italiji, Antonio Ferari.

Antonio je uveo jednostavno pravilo – popust na ukupan račun dobijaju oni roditelji čija se deca u restoranu ponašaju kulturno. Antonio je svakog dana imao mogućnost da posmatra slične situacije kao s početka priče, pa je smislio taktiku da reši problem – dakle, popust od 5% na celokupnu sumu dobijaju roditelji sa decom koja se ponašaju pristojno.

Na ovu ideju podstakla ga je jedanaestočlana porodica koja mu je zapala za oko. Naime, dok su odrasli razgovarali među sobom, petoro dece starosti od 4 do 6 godina mirno je sedelo i bojilo svoje bojanke. On je toliko bio pod utiskom da im je umanjio svotu koja je trebalo da stoji na računu.
Sliku računa je postavio i na Fejsbuk i uz to napisao: „Ovo se tako retko događa”. To bi trebalo da bude podsticaj svim roditeljima u vaspitanju dece. Naime, Antonio je prisustvovao situaciji koja bi trebalo da bude svakodnevna i nimalo neuobičajena. Ali pošto je u skladu sa današnjim brzim ritmom života situacija preokrenuta, svakako je uobičajeno ono što se nekada smatralo nedopustivim. S obzirom na to, Antonio bi za svoju ideju trebalo da dobije priznanje.

Od pre 12 godina Ferari upravlja svojim lokalom u Padovi, ali fino vaspitanu decu nije često viđao. Gledao je kako se deca u cipelama penju po stolovima, igraju se u toaletima praveći balone od sapunice i prskajući se vodom, uvereni da im je sve to dozvoljeno. Za sobom uvek ostavljaju nered, a to ostale goste nervira. Pošto je video primernu decu koja se razlikuju od ostalih, imao je na umu da čestita roditeljima – umesto toga se odlučio na smanjenje cene. Sličnu akciju je video u jednom kafiću u Majamiju, a prema tom uzoru, akciju je sproveo u svom restoranu u pravom trenutku.

Događaj je, pre svega, odjeknuo u italijanskim medijima – ne zato što je u pitanju restoran u Italiji, već, kako kaže Ferari, zato što su italijanski lokali poznati po tome da računu uvek dodaju još neku stavku. Popust će svakako dati još jednom, ali zvanične akcije ipak neće biti, jer nije stvar u smanjenju računa, već samo u povećanju svesti o vaspitanju i ponašanju dece u javnosti.

DECA ITALIJA RESTORAN BONTON VASPITANJE
Scroll to Top