mesto za vašu reklamu

vaša reklama

TETOVAŽA KOJA SE SLUŠA JE NOVI IZAZOV ZA SVE LJUBITELJE MASTILA!

Tetovaže su oduvek smatrane za vizuelni medij, a zahvaljujući inovativnom spoju umetnosti i tehnologije, sada možete i da čujete tetovažu oslikanu na vašoj koži. Bilo da je u pitanju glas voljene osobe, vaša omiljena pesma ili neki poznati citat, možete ga stalno nositi na sebi i slušati kad god poželite.

Nejt Sigard (Nate Siggard), tatu-umetnik iz Los Anđelesa, prvi je došao na ovu neobičnu ideju o zvučnim tetovažama, i to kada mu je prijatelj zatražio da mu istetovira nekoliko reči jedne od pesama Eltona Džona. Umetnikova devojka usput je dobacila opasku „da bi bilo veoma kul kada bi se te reči i sama pesma mogle slušati”, što je bilo sasvim dovoljno da Nejt ovu, naizgled sumanutu ideju, počne sprovoditi u delo. Ubrzo je našao način na koji bi mogao oživeti zvuk na nečijoj koži – istetovirao bi kompjuterski proizvedene zvučne talase. Najpre je zvučnu tetovažu isprobao na sebi istetoviravši zvučne talase glasa svoje devojke i deteta, a potom je rezultate postavio na fejsbuk. Gotovo istog trenutka počela su stizati pitanja sa svih strana i zahtevi za nove zvučne tetovaže. Tako je rođena „Skin Motion” kompanija koja se bavi izradom tetovaža koje možete slušati.

Kakva se to tajna krije iza ovog inovativnog tipa tetovaže?
Kao što je već rečeno, u pitanju je spoj klasičnog tetoviranja i tehnologije. „Skin Motion” mobilna aplikacija može da generiše i pretvori u zvučne talase bilo koji, ne duži od jednog minuta, zvuk – glas, pesmu, lavež psa, bukvalno sve dolazi u obzir. Kada dobijete generisanu verziju željenog zvuka, sa njom odete kod bilo kog sertifikovanog „Skin Motion” tatu-umetnika i on će vam na koži oslikati upravo te zvučne talase, a 24 časa kasnije taj obrazac zvučnih talasa se unosi i u bazu kompanije, pa je dovoljno samo prineti kameru telefona tetovaži kako bi se prepoznao obrazac i vašu umetnost na koži moći ćete da slušate kad god poželite.

Sama tehnologija, kao i „Skin Motion” mobilna aplikacija, još uvek nisu u potpunosti kreirane, već se trenutno radi na poslednjim detaljima. Zvanično pojavljivanje na svetskoj sceni planirano je upravo za ovaj mesec, pa mnogi željno iščekuju ovu novinu u svetu umetnosti, ali i tehnologije. Istovremeno, Nejt Sigard se trudi da obuči zainteresovane tatu-umetnike širom sveta ovoj novoj veštini, kako bi jedinstvene zvučne tetovaže bile dostupne što većem broju ljudi. Izražavanje individualnosti nikad nije bilo kreativnije!

MUZIKA APLIKACIJA TETOVAŽA UMETNOST TEHNOLOGIJA ZVUK
Scroll to Top