mesto za vašu reklamu

vaša reklama

RESTORAN U KOJEM KUVAJU ISKLJUČIVO BAKE

Svi uživamo u bakinoj kuhinji, zar ne? Zato je Džodi Skaravela otvorio restoran u kojem kuvaju isključivo bake!

Svakog dana u restoranu „Enoteka Marija”, na Staten Ajlendu, u Njujorku, po jedna baka iz različitih delova sveta vodi osoblje restorana i kreira meni po ugledu na hranu iz svoje zemlje.
„None” (ili „bake” na italijanskom) dolaze iz celog sveta – iz Šri Lanke, Perua, Irske, Grčke, Rusije. Svaka od 30 članica tima mora jednom imati zadatak glavnog kuvara.

Džodi je inspiraciju za ovakav restoran dobio kada je u kratkom roku izgubio i majku i sestru. Pošto mu je u životu falila majčinska figura, dobio je ideju da stvori mesto koje bi mu stvorilo upravo taj osećaj, toplinu i čudesnost klasične bakine kuhinje.

„Kada sam otvorio restoran, u mom životu je vladala tuga”, kaže Džodi. „Tešilo mi je što ove bake kuvaju u kuhinji mog restorana. Znate kako, uštinule bi me za obraz i pitale da li želim da probam to što su spremile i tada sam svatio da radimo nešto što je mnogo važnije nego što sam mislio. Kada prošetate restoranom i stvarno saslušate ljude koji njime prolaze, svi govore o svojim mamama ili o svojim bakama. Tada me uvek pogode sećanja.”

 

PORODICA HRANA RESTORAN SVET Latest news
Scroll to Top