mesto za vašu reklamu

vaša reklama

PIKAČU POSTAO ZVANIČNI AMBASADOR JAPANA

Omiljeni lik iz video igrica, anime ikona devedesetih i zvanični ambasador japanske vlade, Pikaču, sada može da uključi sve tri titule u svoj CV. Kako Konbini izveštava, ministar spoljnih poslova Japana, Taro Kono, zaposlio je Pokemon maskotu kao ambasadora. Njegov zadatak je da promoviše prijavu Osake da bude grad domaćin manifestacije World Expo 2025.

Kao ambasador, ovaj električni lik je sada odgovoran za podizanje ugleda grada među zemljama članicama Međunarodne kancelarije za izložbe. Na svakih nekoliko godina, organizacija se sastaje da izabere svetski grad koji će biti domaćin sledećeg World Expo-a. World Expo je događaj fokusiran na „edukaciju javnosti, širenje inovacija, promovisanje napretka i podsticanje saradnje” međunarodnih zajednica, kako se navodi na sajtu Kancelarije. Kada se komisija sastane u novembru 2018, članice će izabrati jedan od gradova Japana, Francuske, Rusije ili Azerbejdžana, koji će onda biti domaćin sledećeg događaja manifestacije World Expo.

Taro Kono je ovo objavio na Tviteru, postavivši i sliku sa ceremonije polaganja zakletve. Zajedno sa Pikačuom, i Helou Kiti je imenovana ambasadorom pomenutog projekta. Animirana mačka ima veliko iskustvo u ovoj ulozi, pošto je bila ambasador UNICEF-a i za Japan i za SAD, kao i zvanični ambasador turizma Hong Konga i Kine. Pikaču i Helou Kiti pridružuju se onima poput Godzile, Gospodina Krompiroglavog i Dore, junakinje crtane serije „Dora istražuje”, na listi fiktivnih ambasadora spoljnih poslova.

JAPAN PIKAČU AMBASADOR WORLD EXPO 2025 VIDEO IGRICA
Scroll to Top