mesto za vašu reklamu

vaša reklama

OPREZ, AKO U INDIJI POGREŠNO SPELUJETE REČ, PRETI VAM ZATVOR

U Indiji se policija bori protiv učenika koji varaju. Ovog puta je uhapšena jedna 17-godišnjakinja, i to zato što nije mogla tačno da speluje naziv svog školskog predmeta.
Policija je u Indiji uhapsila jednu učenicu, koja je navodno varala na ispitima. Ova 17-godišnjakinja, iz severnoindijske države Bihar, u prethodnih 12 godina imala je najbolje ocene iz predmeta Politikologija, izveštava britanski “Gardijan”. Ipak, kada ju je jedan televizijski reporter intervjuisao, ona nije bila u stanju da pravilno speluje engleski naziv svog predmeta: “Političke nauke”.
U siromašnom Biharu vlast je već duže vreme pod pritiskom da razotkrije tzv. “varalice”. Naime, prošle godine su se pojavili video-klipovi u kojima se može videti kako su se roditelji penjali na zidove školskih zgrada i pokušavali da preko prozora svojoj deci dodaju rezultate ispita. Kao posledica toga, uhapšeno je na desetine policajaca, službenika i roditelja.
U ovoj godini je izdato više hiljada sumnjivih završnih diploma. ,,Uhapsili smo ukupno 18 osoba”, rekao je jedan policajac novinskoj agenciji AFP.
Policija je posumnjala nakon što je 17-godišnja učenica u televizijskom intervjuu, takođe, jasno tvrdila da njenom studijskom programu pripada i predmet „Kuvanje“. Učenici su zbog toga morali ponovo da rade test. Ovog puta su pali. Za policiju je to bio očigledan znak da je ona varala na zvaničnom ispitu. Britanski list “Dejli mejl” izveštava da će učenica čak do 8. jula morati da bude u zatvoru.
Siromašniji učenici u Indiji se, pre svega, nalaze pod ogromnim pritiskom da svoje završne ispite polože sa odličnim ocenama. Od njihovog uspeha na ovim testovima zavisi da li će dobiti priliku da studiraju, jer je studijskih mesta u Indiji veoma malo.

GARDIJAN INDIJA ISPITI POLITIKOLOGIJA VARALICE UCENICA BIHAR ZATVOR
Scroll to Top