mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ELEGIJA ZA ARKTIK

Današnja razmišljanja o čuvanju prirode pozicionirala su ekologiju više kao pomodni materijal zgodan za reklamiranje, nego kao nauku sa bitnom primenjenom svrhom – očuvanja životne sredine.
Da bi bilo bolje i njoj i nama. Čini nam se da bismo sledeći potez mogli baš tako i komentarisati.
Francuski „Le mond” prenosi vest o potezu Ludovika Einaudija, italijanskog pijaniste i kompozitora, koji je odsvirao jednu od svojih kompozicija „Elegija za Arktik” na plutajućoj platformi usred Arktičkog okeana. Brod Grinpisa „Arktik Sanrajs” prevezao je pijanistu i njegov klavir do glečera Valenbergbren u Norveškoj, a pred kojim je svirao ovu kompoziciju, pozivajući na zaštitu Arktičkog okeana. „Elegiju za Arktik” inspirisalo je osam miliona glasova u borbi za spasavanje Arktika.
Sam apel deluje originalno, upitno motivišuće po ostatak sveta i marketiniški dobro osmišljeno. Po ko zna koji put u oči zapada kako je Neko učinio Nešto sa navodnim Zašto, osporenim tehničkim aspektima koji su ovaj čin omogućili. Možda dobra volja i istinski plemenita namera nisu sporne, ali teško da im u prilog govori količina utrošenog goriva, bespovratno poslatog u okean, u korist dodatnih nekoliko minuta slave, pa makar ona ležala na osam miliona potpisa.

EKOLOGIJA MOTIVACIJA PRIRODA APEL ARKTIK ITALIJANSKI PIJANISTA ZAŠTITA PRIRODE
Scroll to Top