mesto za vašu reklamu

vaša reklama

DOŽIVOTNA KAZNA ZA VOŽNJU U PIJANOM STANJU

Strani sajt Russia today prenosi nam zapanjujuću vest.
Naime, jedan sudija iz okruga Montgomeri u Teksasu osudio je čoveka na doživotnu kaznu zatvora zbog toga što je vozio u pijanom stanju – po deveti put od 1980. godine. Višestruki prestupnik je izjavio da nije kriv za sudar sa automobilom koji je vozio sin jednog policajca.
Donald Midlton je izjavio da nije kriv za optužbu da je vozio u pijanom stanju, nakon što je učestvovao u saobraćajnoj nesreći maja meseca koja je uključivala šesnaestogodišnjeg sina policajca iz istog okruga.
Sudija Katlin Hamilton donela je presudu nakon tri dana suđenja.
Midlton je pobegao sa mesta nesreće i pokušao je da se sakrije u obližnjoj samoposluzi, državni tužioci su izjavili na suđenju.
„Pokušao je da pobegne. Pozvao je neke prijatelje da dođu i pokupe ga, a na snimku videonadzora sa benzinske stanice može se videti da je očito bio u pijanom stanju“, izjavio je Džastin Faulz, pomoćnik okružnog tužioca za okrug Montgomeri, prenosi KRKT-TV.
Oba tužioca i policija zapanjena su što je Midlton imao vozačku dozvolu i pored više hapšenja i osuda za vožnju u pijanom stanju. Sudski dokumenti pokazuju da je Midlton zbog vožnje u pijanom stanju hapšen devet puta, i da je čak četiri puta išao u zatvor zbog toga.
„Četiri puta je bio u zatvoru pre no što je napravio ovaj poslednji prekršaj. Ovog puta smo tražili doživotnu kaznu“, Faulz je izjavio.
Ovo nije prva doživotna kazna zatvora koja je dodeljena u Teksasu za višestruki prekršaj vožnje u pijanom stanju. U januaru je sudija iz okruga Parker osudio jednog čoveka na doživotnu kaznu nakon što je po deseti put uhvaćen da vozi pijan.
„Moj posao je da zaštitim stanovnike okruga Parker, a jedini način koji mi pada na pamet u slučaju gde postoji neko ko je dvanaest puta hapšen zbog vožnje u pijanom stanju i deset puta zbog toga osuđivan jeste da Vas pošaljem što je duže moguće na mesto gde ne možete da vozite“, kazao je sudija Krej Tauson šezdesetdvogodišnjem Ajviju Reju Eberhartu, prenosi AP.
Taj se proces zasnivao na policijskoj proveri u okrugu Parker 2014. godine, kada je Eberhard zatečen sa količinom alkohola u krvi koja je bila četiri puta veća od 8 promila, koliko je dozvoljeno u Teksasu. Dok je boravio na slobodi uz kauciju, Eberhart je skinuo elektronsku nanogicu za praćenje i pobegao u Kolorado, gde je uhapšen zato što je ponovo vozio pijan.

HAPŠENJE ZABRANA ZATVORSKA KAZNA PIJANSTVO VOŽNJA U PIJANOM STANJU SAOBRAĆAJNA NESREĆA DOŽIVOTNA KAZNA
Scroll to Top