mesto za vašu reklamu

vaša reklama

BOŽIDARAC TOKOM FEBRUARA ORGANIZUJE BESPLATNE RADIONICE ZA OSNOVCE

Februar je mesec raspusta, ali i dobrog druženja. Božidarac za najmlađe organizuje niz besplatnih radionica tokom ovog meseca, pa vas Red Info Portal sa radošću poziva da im se priključite, naučite nešto novo i korisno, ali i steknete nova poznanstva.

Njihovi predavači uz nesebičnu podršku partnera Male škole elektronike, Centra za fototalente i osnivača GO Vračar, pripremaju za osnovce različite besplatne jednodnevne radionice.

Radionica kreativnog pisanja otvara svoja vrata za decu od 10 do 15 godina 10. i 17. februara. Polaznici će naučiti šta je kreativno pisanje, iz čega se to sastoji „dobra” priča, kako napisati tekst kroz koji će moći što kreativnije da se izraze, kako funkcioniše analiza zadataka, i još mnogo toga. Radionice će realizovati master žurnalista Olivera Denčić i Anđelija Lazić, diplomirani bibliotekar.

U nedelju, 18. februara, za decu od 8 do 12 godina biće organizovana radionica pod nazivom „Robo˗stvorovi”, u okviru koje će polaznici naučiti kako da naprave mehanička bića ― robote koji će moći samostalno da se kreću uz pomoć baterija i motora. Pored mehaničkog dela i elektronike, osnovci će imati prilike i da dizajniraju izgled svojih robota i naprave ih baš po svojoj želji. Radionica se realizuje uz podršku Male škole elektronike i oprema je obezbeđena za rad. 

Istog dana osnovce očekuje i radionica pod nazivom „3D kreator” (za decu od 12 do 15 godina). „Oživite” uz pomoć računara sve što vas fascinira: likove i bića iz igrica i filmova, futurističke automobile, letilice, mašine, građevine predele. Učesnici radionice će se kroz praktične primere oprobati u kompijuterskom 3D modelovanju. 3D modelovanje je stvaranje trodimenzionalnih objekata uz pomoć kompijuterskog programa. Za izradu modela koristiće se program „Blender”, jedan od najkorišćenijih programa za ovu namenu. Pored modelovanja trodimenzionalnih likova „Blender”omogućava da uz pomoć kompijuterske animacije „oživite” modele koje ste prethodno kreirali kako bi ih kasnije koristili za pravljenje filmova ili igrica. Radionica se realizuje uz podršku Male škole elektronike i oprema je obezbeđena.

Još dve radionice očekuju osnovce uzrasta od 12 do 15 godina 18. februara. U pitanju su radionice „Programiraj!” i „Moj prvi laptop”. Prva radionica biće posvećena programiranju, bez koga nema sajtova, igrica, aplikacija… Predavači će pomoći svim zainteresovanim osnovcima da otkucaju svoje prve linije koda i na taj način uđu u svet programiranja. S obzirom na to da je programiranje zanimanje sadašnjosti i budućnosti s jedne strane, a da sa druge strane razvija logičko mišljenje kod dece, preporučujemo osnovcima da dođu na ovu radionicu i odškrinu vrata ovog čarobnog sveta budućnosti.

Druga radionica namenjena je najmlađim ljubiteljima tehnike i računara. Na početku radionice dobiće materijal za rad (kartonske i papirne delove: memoriju, hard disk, procesor, kućište...). Tokom radionice, uz pomoć instruktora, sastaviće svoj prvi laptop računar i naučiti ponešto o njegovim glavnim delovima. Obe radionice se realizuju uz podršku Male škole elektronike i oprema je u oba slučaja obezbeđena. 

U subotu, 24. februara, za decu od 10 do 15 godina biće organizovana i „Školica digitalne fotografije”. Vođeni idejom da su osnovci izloženi fotografiji u svakodnevnom životu, ali je vrlo često ne razumeju, ne koriste adekvatne alate ili ne mogu sebe u potpunosti da izraze kroz fotografiju, u saradnji sa Centrom za fototalente Božidarac realizuje radionicu digitalne fotografije, koja će se sastojati iz tri dela; istorija i razvoj fotografije, fotografija i obrada fotografije i kritičko posmatranje fotografije i njena primena. 

Prijavljivanje za sve radionice obavezno je, a to je moguće učiniti putem mejla prijava@bozidarac.rs ili preko prijavnice koja se nalazi na sajtu Božidarca. Potrebno je navesti ime polaznika, školu koju pohađa, kontakt telefon i naziv radionice. 

Ana Savić

 

 

BOŽIDARAC BOZIDARAC BESPLATNE RADIONICE OSNOVCI FEBRUAR PROGRAMIRANJE DIGITALNA FOTOGRAFIJA KREATIVNO PISANJE
Scroll to Top