mesto za vašu reklamu

vaša reklama

NEDOSTATAK EMOCIJA U DETINJSTVU I POSLEDICE ISTOG U ODRASLOM DOBU

Emocionalni nedostaci donose očajničku želju za ljubavlju. Kada ne primamo dovoljno ljubavi tokom detinjstva, postajemo je sve više gladni. Život u okruženju koje je ispunjeno ljubavlju ključno je za naše emotivno zdravlje. Odsustvo ljubavi u detinjstvu značajno utiče na psihološku ravnotežu, pa dok odrastamo radimo na tome da ga na svakom polju nadomestimo, očajnički se trudeći da zadovoljimo sebe. Maženje, pažnja i grljenje čine da se osećamo sigurno i voljeno.

ČETRDESET TRENUTAKA KADA SMO NAJSREĆNIJI

Jedna od najbitnijih stvari u životu je pronaći sreću u malim stvarima. Često upravo takva sreća može da nas drži u dobrom raspoloženju tokom čitavog dana.

Zašto onda ne probamo male stvari koje nam pruža okruženje i tako postanemo srećniji? Za početak, šta je to što nas čini toliko srećnima?

Nešto od navedenog vam možda izgleda poznato, nešto deluje previše jednostavno, a nešto pak smešno i neznatno. Međutim, ovo je četrdeset stvari, odnosno trenutaka, kada smo najsrećniji.

INTERESANTNA POZADINA VELIKIH KNJIŽEVNIH OSTVARENJA

Mnogo poznatih književnih dela ima svoje tajne i svoju tajnu istoriju. Red Info Portal vas informiše o mnogim zanimljivim činjenicama u vezi sa vašim omiljenim knjigama.

„Mali princ”, Antoan de Sent Egziperi
Svi junaci poznate novele imaju svoje prototipove. Lik samog princa je lik pisca u detinjstvu. Ruža koju Mali princ voli i čuva je njegova lepotica, ali i svojeglava žena, Latinoamerikanka Konsuelo.
Lisac je prototip njegove dobre prijateljice Silvije Reinhart, koja mu je pomagala u teškim vremenima.

RODITELJSTVO JE DAR KOJI POKLANJATE ILI TRAUMA KOJU NESVESNO NUDITE

Svi roditelji žele da imaju dobru i poslušnu decu. Žele da njihova deca budu ljubazna, i da izrastu u odrasle osobe korisne društvu. Međutim, mnogo manje se razmišlja o sadašnjosti, umesto da počnemo da gradimo temelj za budućnost. Pojedini roditelji smatraju da njihova deca dok su još mala treba samo da budu poslušna i misle da je to jedini cilj detinjstva. Posledica toga je da postoji sve više nezadovoljne dece i sve više odraslih koji su nesrećni.

Scroll to Top