mesto za vašu reklamu

vaša reklama

PSIHOLOG ZVEZDANA NIKITOVIĆ SAVETUJE RODITELJE KAKO PRAVILNO AFIRMISATI RAZVOJ TALENTOVANOG DETETA

INTERVJU: VAŠE DETE ŽELI DA BUDE ASTONAUT? KAKO REAGOVATI?

Redakcija Red Info Portala bila je oduševljena informacijom da je NASA  dobila bezbroj prijava za posao na poziciji službenika za zaštitu planete Zemlje, međutim, nijedna prijava nije bila tako originalna i simpatična kao prijava Džeka Dejvisa, devetogodišnjaka sa svim potrebnim kvalifikacijama za „čuvara galaksije”.

ZAŠTO NE TREBA KAČITI FOTOGRAFIJE DECE NA DRUŠTVENE MREŽE

Na mnogim društvenim mrežama često gledamo fotografije male dece. Većina ponosnih roditelja voli da se pohvali slikama svojih naslednika. Ipak, retko se razmišlja o rizicima koje sa sobom donosi postavljanje slika dece na internet. 

OD KOGA NASLEĐUJEMO GENE?

Napredak nauke doneo nam je odgovore na mnoga pitanja za koja smo mislili da ih nikada nećemo odgonetnuti. Jedno od takvih pitanja u vezi je sa činjenicom da od babe sa majčine strane možemo naslediti neke osobine, koje se kod majke nisu manifestovale. Zašto je to tako?

KAKO ODRASTANJE BEZ OCA UTIČE NA DECU?

Mnoga deca odrastaju bez oca, a prvi znaci da je dete osetilo da mu fali očinska ljubav manifestuju se u njegovom ponašanju u ranom uzrastu. Ne mora da znači da će svako dete imati kvalitetan život uz oba roditelja, ali, ako se u obzir uzme to da se podrazumeva da u svakoj porodici postoji zdrav odnos među članovima koji je čine, svakako da je poželjnije da dete ima i oca uz sebe.

KAKO TO ZVUČI KADA JEDANAESTOGODIŠNJAKINJA KOMPONUJE OPERU

Alma Dojčer je jedanaestogodišnja devojčica iz Dorkinga, koji se nalazi u okrugu Sari u Velikoj Britaniji. Reklo bi se na prvi pogled da je ova nasmejana devojčica sa kikicama prosečno dete iz predgrađa Londona. Međutim, Alma nije poput ostale dece. Ona je komponovala svoj prvi koncert za klavir sa šest godina, prvu operu sa sedam, a sa devet koncert za violinu i orkestar. Danas, nekoliko meseci pre dvanaestog rođendana, Alma uživa u Beču, na svetskoj premijeri svoje prve komične opere pod nazivom ,,Pepeljuga".

ZAŠTO JE ULOGA OCA VAŽNA U VASPITANJU DETETA?

Teorija psihoanalize poklanja dosta pažnje ulozi majke u ranom razvoju dece. U prvim nedeljama života deteta dominira njegov odnos sa majkom, za koji se često koristi analitički termin „odgojni par”.
Uloga oca postaje vrlo važna uglavnom nakon nekoliko meseci. Iako, u većini slučajeva, majke uvode decu u domen veza, očevi ih uvode u svet.

Scroll to Top