mesto za vašu reklamu

vaša reklama

PSI MOGU ZAŠTITI DECU OD ALERGIJA I GOJAZNOSTI

Puno se priča o pozitivnom uticaju kućnih ljubimaca na svoje vlasnike. Ipak, do sada smo znali da utiču dobro na psihu i emocije, a novo istraživanje pokazalo je da su kućni ljubimci dobri i za fizičko zdravlje.

Naime, bebe koje su odrastale u domaćinstvu sa psom, imale su manji rizik od alergija i nastanka gojaznosti. Kućni ljubimci su kod dece verovatno povećali pojavu blagotvornih mikroba.

ODLAZAK U VRTIĆ POBOLJŠAVA OBAZOVANJE I ŠANSE ZA POSAO

Jedna studija pokazala je da deca koja pohađaju obdanište kasnije stiču bolje obrazovanje i više zarađuju. U Austriji je po prvi put sprovedeno istraživanje o tome da li odlazak u vrtić ima i ekonomske posledice.

DEČJE IGRAČKE SU POSTOJALE I U SREDNJEM VEKU?

Kako se navodi u jednom naučnom radu objavljenom u digitalnom časopisu „Srednjovekovna ikonografija”, u spavaćoj sobi svakog deteta u srednjem veku mogli su se pronaći predmeti za decu, ali su zavisili od društvenog sloja kojem je pripadala porodica i da li se radilo o dečaku ili devojčici.

KOJA SU TO IMENA ZABRANJENA U SVETU?

Da li ste nekada imati priliku da budete u okruženju ljudi sa čudnim imenima? Jeste li ikada imali vremena da razmišljate postoje li granice ili čak zabrane u davanju istih? U svetu ima. Iz tog razloga, mi smo odlučili da vam danas predstavimo ona imena koja su zakonski zabranjena u određenim zemljama.

Krenimo od Italije, u kojoj je zabranjeno dati detetu ime još uvek živog oca (nije priznato ono „Jr” kao u Americi), brata, sestre ili ime koje je identično prezimenu.

DA LI VAS INTERESUJE KOJE BOJE ŽIVOTA VIDE ONI KOJI PRVI PUT OSEĆAJU SLOBODU I SIGURNOST

„SOS Dečija sela Srbijaˮ, organizacija posvećena brizi o deci, podseća da u ratnim okolnostima najviše pate i stradaju deca, kao i da su ona naugroženija i najranjivija kategorija izbeglica kojoj je potrebna najveća zaštita. Na svom putu, deca su izložena dodatnim rizicima kao što su nasilje, teški uslovi putovanja, ograničen pristup osnovnim pravima.

ZA PRISTOJNO PONAŠANJE DECE U RESTORANU SLEDI POPUST

Sedite u restoranu i razgovarate sa prijateljem i primećujete da se u tihom i svečanom ambijentu počinje čuti dečja graja. Ništa neobično, višečlana porodica je došla na ručak, baš kao i vi sa vašim prijateljem. Međutim, dece je više nego obično i odjednom bi svako od njih želelo nešto da kaže, a ujedno sede baš u vašoj blizini. Priča jednog dečaka, prekinuta je vriskom devojčice pored njega, pa je to prouzrokovalo kreštanje dečaka pored, a sve to su nadgledali petogodišnji blizanci koji su počeli da oponašaju sve zvukove koje su čuli od druge dece.

KADA BI DETE TREBALO DA KAŽE SVOJU PRVU REČ, A KADA DA POKAŽE NA STVAR?

Prvo brbljanje, prvu reč, prvu rečenicu, prvo puzanje i prve korake nijedan roditelj neće propustiti ni zaboraviti. Pored svih ovih faza u razvoju deteta, kod roditelja se javlja još jedna nedoumica, a to je vreme kada će dete početi da obavlja bilo koju od navedenih radnji.

SA 8 GODINA NAUČIO DA VOZI KAKO BI SE ODVEZAO DO MEKDONALDSA

Dva deteta, od 8 i 4 godine, sami su se odvezli kombijem do drajv-in Mekdonaldsa u njihovom kraju.

Do ovog neobično događaja došlo je u Sjedinjenim Američkim Državama, u malom gradu Ist Palestajn u Ohaju. Nakon dana provedenog uživajući u lepom vremenu, porodica se vratila kući na večeru. Oko osam sati uveče, roditelji su zaspali i ostavili decu bez nadzora. U tom trenutku je starije dete od osam godina dobilo iznenadnu želju za hamburgerom i odlučilo da ode do najbližeg Mekdonaldsa, pozajmivši očev kombi.

IDEALNO OBRAZOVANJE I DETINJSTVO U DANSKOJ

Sreća je nešto što se uči još u detinjstvu – opušteni i srećni roditelji odgajiće decu koja će postati ista takva. Dobra vest je da postoji metod koji objašnjava kako vaspitati i podići srećnu decu.

Pages

Scroll to Top