mesto za vašu reklamu

vaša reklama

ZA PRISTOJNO PONAŠANJE DECE U RESTORANU SLEDI POPUST

Sedite u restoranu i razgovarate sa prijateljem i primećujete da se u tihom i svečanom ambijentu počinje čuti dečja graja. Ništa neobično, višečlana porodica je došla na ručak, baš kao i vi sa vašim prijateljem. Međutim, dece je više nego obično i odjednom bi svako od njih želelo nešto da kaže, a ujedno sede baš u vašoj blizini. Priča jednog dečaka, prekinuta je vriskom devojčice pored njega, pa je to prouzrokovalo kreštanje dečaka pored, a sve to su nadgledali petogodišnji blizanci koji su počeli da oponašaju sve zvukove koje su čuli od druge dece.

KREATIVNE ZABRANE I PRAVILA PONAŠANJA U JAPANU

Pustiti vodu u toaletu! Ne dodirivati gejšu! Sve su to natpisi sa uputstvima za ponašanje u Niponu koji se mogu naći na svakom ćošku. Sa razvojem turizma javila se potreba za dodatnim podučavanjem.

BAKŠIŠ - BONTON ZA NEUPUĆENE

Svi se na putovanju zapitamo kome i kolike napojnice treba ostaviti (potajno se moleći da je to jedna od onih kultura u kojoj je davanje bakšiša uvredljivo). Skajskener, sajt namenjen putovanjima, poželeo je najzad da razreši čestu nedoumicu među turistima kada je reč o napojnicima. Pitanje koliko treba ostaviti taksisti, konobaru ili vodiču stalno se postavlja. Prema ispitivanjima, 53% ljudi ne zna koliko je ,,dovoljno”. Stoga je Skajskener objavio listu napojnica u procentima, u državama u Evropi i preko Atlantika, a listu otkriva francuski list ,,Le Figaro”.

Scroll to Top